Instalirao, podesio datoteke, resetova apache ali tag ne fercera. S obzirom da se sa wikijem do sada nisam susretao, svi prijedlozi bi dobrodosli, e.g. koje config datoteke da edituje, gdje da trazim errors i sl.
Rekreirao sam scenario, skinuo latest MediWiki, svukao preko svn-a extenzije i GeSHi,
SyntaxHighlight_GeSHi dir smjestio u extensions/
u LocalSettings.php na kraju dodao :
# GeSHi
require_once("$IP/extensions/SyntaxHighlight_GeSHi/SyntaxHighlight_GeSHi.php");
Dodao u klasi da mu je dotted border za css, nisam radio onaj hack za div-ove
Meni ne samo za web aplikacije, iako mi rade sve kako treba zasad, nego inace neke kompleksnije aplikacije sto moraju biti “compiled just right”. Recimo kodeci i media editing alati, sa kojima sam imao problema dosad. Uvijek se svede na “nije stavljen --enable-insert_option_here flag pri kompajliranju”.
Zna li neko da li mediawiki zapisuje bilo koje log datoteke i gdje? I kako mogu provjeriti varijable iz LocalSettings.php skripte?
Npr. kada uradim
daje mi praznu liniju. Ali s obzirom da se vjerovatno izvrsava u svom subshellu, ovo je za ocekivati. Inace kada hocu da provjerim varijable, samo dodam echo $imevarijable unutar startup skripte, i prilikom startanja naravno vidim koja je vrijednost zapisana u varijabli.
Eh sad, ne znam sta starta mediawiki (apache2?), tako da ne mogu provjeriti vrijednost $IP varijable u mediawiki subshellu.
[code]root@admserver01:/usr/share/mediawiki# ls
AdminSettings.php extensions includes languages opensearch_desc.php redirect.phtml test.php trackback.php
api.php images index.php LocalSettings.php profileinfo.php skins Test.php wiki.phtml
config img_auth.php install-utils.inc maintenance redirect.php StartProfiler.php thumb.php
root@admserver01:/usr/share/mediawiki# php test.php
This file is part of MediaWiki and is not a valid entry point
root@admserver01:/usr/share/mediawiki#[/code]
[code]# If you customize your file layout, set $IP to the directory that contains
the other MediaWiki files. It will be used as a base to locate files.
if( defined( ‘MW_INSTALL_PATH’ ) ) {
$IP = MW_INSTALL_PATH;
} else {
$IP = dirname( FILE );
}[/code]
Dakle MW_INSTALL_PATH je lokacija, else, uzima punu putanju do trenutnog file-a, koji je u tom slucaju LocalSettings.php
Moja preporuka je da skines mediawiki i instaliras kao obicnu web aplikaciju, ovde je previse petljanja sa sym links i 10 razlicitih lokacija.
[quote=Bo][code]# If you customize your file layout, set $IP to the directory that contains
the other MediaWiki files. It will be used as a base to locate files.
if( defined( ‘MW_INSTALL_PATH’ ) ) {
$IP = MW_INSTALL_PATH;
} else {
$IP = dirname( FILE );
}[/code]
Dakle MW_INSTALL_PATH je lokacija, else, uzima punu putanju do trenutnog file-a, koji je u tom slucaju LocalSettings.php
Moja preporuka je da skines mediawiki i instaliras kao obicnu web aplikaciju, ovde je previse petljanja sa sym links i 10 razlicitih lokacija.[/quote]
Sutra cu dalje, bice da cu ukinuti cijeli distro, nabaciti squeeze i od nule. Nema mi nista gore nego ceprkati po konfiguraciji koju je neko drugi napravio, gubim vrijeme samo dok skontam gdje je sta.