Meet linux viruses

Opisi poznatijih linux virusa, ako ste mislili da ne postoje http://www.unixmen.com/meet-linux-viruses/
Primjetite da su svi low risk level. Vjerojatno napisani da se dokaze da se moze. A i ne mogu napraviti neku vecu stetu ako nisu pokrenuti sa root acc.

Nesto su obecavali na defcon-u da ce objaviti, pa ce vidimo :slight_smile:

Mogu oni toga napravit koliko hoce, cak i da ubace local root exploit u svaki mislim da niti tada malware nebi imao zamaha na Linuxu sto se desktopa tice.

Najavljuju ovo vec neko vrijeme. Ima mogucnosti elf infekcija, ali nemoze se naravno porediti sa windowsima.

http://www.thehackersconference.com/speakers.html

Speaker : Aneesh Dogra aka Lionaneesh (Programmer and A Security Enthusiast, India)

Topic : "How to make a Linux ELF Virus (That works on your latest linux distribution)"
Abstract : Linux is considered as a Secure OS by most of the experts and indeed it is, but sometimes newbie users overestimate its security. This talk will be focused on How to make a simple ELF virus in Linux. We’ll be starting with a basic idea of a Prepernder and using that we’ll create a Virus which actually works on your latest linux distribution. There will a demonstration showing how this virus infects different files on the system, and How it can be dangerous.

Ne znam ni koliko ima EXE virusa da su rašireni. Većina malware-a za Windows u zadnjih 10ak godina su trojanci i crvi.

P.S. Sad kucam “top malware threats” i slično u Google i ne mogu da nađem nijednu dobru stranicu sa smislenim opisima malwarea… od onoga što sam razumio, uvijek je u pitanju trojanac koji socijalnim inženjeringom ili hakovanjem sajtova nagovori korisnika da instalira bot sa backdoorom.