Micro$oftova nova anti-linux kampanja

Jucer je, zvanicno, Micro$oft povukao poprilicno neuspjelu “Get the Facts” anti-linux kampanju, zamijenivsi je isto tako nezanimljivom Windows Server “Compare” sajtom. Ono sto je interesantno jeste da se “Compare” kampanja ovaj put fokusira na anti-Red Hat pokusaje.

Kratak pregled sajta ce vjerovatno prozivesti cuveni “meh” komentar :wink:

Link je http://www.microsoft.com/windowsserver/compare/default.mspx (preporuka za citanje u trenucima stvarne dosade, npr. kad nestane struje)

ma mogu se oni tješiti, da ih nije strah ne bi ni pravili “compare” & “anti linux” kampanje, nego su se malo usr.li… polako ali sigurno linux napreduje (pogotovo na serverima - a i linux desktopi su veoma popularni - npr. Dell - Ubuntu)

ps:
kad već prave listu onih koji nisu smjeli da rizikuju sa linuxom zašto ne naprave listu onih koji su “rizikovali” i sada su prezadovoljni sa linuxom.

Nije da zelim kvariti raspolozenje ali smo ipak malo preoptimisticni

windblows ce ostati sto i jeste gamer os a linux ce napredovati jer je sve vise ljudi zinteresirano da malo probaju nesto drugo !
to je u svim ljudima , ako je imalo avanture ubaceno u nesto onda se Mora probati !

Ma i to ‘‘gamer-OS’’ nije sigurno. I medju gamer-ima su sve popularnije online-igre, browser-based, tako da je pitanje… A pored toga, popravlja se i situacija na Linux-u u tom pogledu :slight_smile:

istina i ja cekam ET:QW da izadje pa da malo promjenim ! malo mi je dosadio true combat !
cedegu sam probao i radi zadovoljavajuce ali steam ide i preko wine-a bez problema !

ma nemereš ti nama pokvariti raspoloženje, realno microsoft nije doskoro ni spominjao linux na svojim stranicama, ne kontam šta bi sad… ustvari kontam hehe

Vjerovatno se microschrott pridrzava one taktike “find and repair” samo sto grijese u startu.
Umjesto da poprave hakarat os, oni popravljaju “medijske nastupe”.
Sigurno su poslovne statistike “lose po bill-a”.
Zato sad i ova galama.
Interesantno je da se u ovoj kampanji ne pominje Mac OSX /Apple kao konkurent.

Da nije bilo WORD PERFECT-A i razlicitih ADOBE aplikacija, i kasnije milion programa
za multimedia svijet, winblows bi izumro davno.

Unix/linux nema adobe premiere ili ProTools ( al se programira punom parom; vidi ARDOUR).
winblows vista-ga u smece, nikada nece imati kernel kao npr Solaris ili neki Linux distro.

Oni ne pisu koliko ima troskova kad jedan audio-studio zbog nepostojecih drajvera mora
kupovati nove audio karte i sl.

JEDNOSTAVNO RECENO: UKAKILI SU SE I KOLJENA KLECAJU OD STRAHA.
PARA JE SVE MANJE.

A MENE BOOOOLIII GLAVA :slight_smile: