Microsoft FireWall Client ?!

Ima jedan problem i nadam se da cete moci da mi pomognete. Imam jednu malu mrezu u kojoj se nalaze Windows kompjuteri. Za konekciju na net (preko mreze) koriste Microsoft FireWall Client. Kad isntalliram linux nemogu da pristupim Internetu (jer je potrebam ovaj program, koji ide na internet preko lokalnog proxy-a). Da li postoji slican program na linuxu, tako da mogu da specificiram koji proxy koristim da bi mogao da pristupim internetu.

Ovako mogu samo da napisem koji proxy koristim u Internet browseru da mogu da pristupam Internet stranicama, ali nemogu da koristim ostale programe.

Moze li ovo pomoci?
http://linuxguide.automatedshops.com/LinuxGuide/submissions/proxy-linux.html
http://tsocks.sourceforge.net/

Proxy je zapravo je samo vezni dio izmedju racunara i velikog interneta, a kako izgleda je tvoj proxy zakljucao sve portove osim 80 ii 443 ( to svi inace rade )… program koji tebi treba spada u grupu tunneling programa. Za windows ti mogu preporuciti socks2http ( znam slucajno :wink: )

a za linux je najbolje da odes na www.freashmeat.net i tamo potrazis neki od tunneling programa, kojih ima i previse… a ovaj koji ti je Vedran preporucio je takodjer OKAY :wink:

  • instalacija Proxija sigurno nije bez razloga… jesi li siguran/na da ti firma ili sta vec brani koristenje drugih programa? Ljudi inace sebi nadju posla u takvim slucajevima…

Pozdrav

ICE