Microsoftova fondacija za otvoreni kod

Microsoft je pokrenuo neprofitnu organizaciju nazvanu CodePlex Foundation koja bi se trebala baviti suradnjom između zajednica koje svoj rad temelje na principima otvorenog izvornog koda i softverskih kompanija.

Obzirom na slabu zastupljenost komercijalnih softverskih kompanija i njihovih zaposlenika u projektima zasnovanim na principima otvorenog izvornog koda, CodePlex Foundation namjerava sudjelovati na određenim ciljanim projektima kako bi premostila jaz između otvorenog koda i komercijalnog svijeta.

Microsoft je u fondaciju CodePlex uložio milijun dolara i popunio vodeća mjesta svojim zaposlenicima. Za razliku od drugih fondacija koje se bave projektima temeljenim na otvorenom izvornom kodu, poput Mozilla Foundationa i GNOME Foundationa, koje su prvenstveno usredotočene na manji broj vlastitih projekata, fondacija CodePlex trebala bi se baviti mnoštvom različitih softverskih projekata.
bug.hr

http://www.codeplex.com/

ponestalo microsoftu ideja :slight_smile:

Ih, to su oni jemda nekada imali nekakvih ideja? Sve što imaju su ili kupili ili, ehm, ukrali.

my bad :smiley:

Dobar korak.

Cini mi se da su njihovi programeri, onog prvog dana kad je minix 0.3 i neka verzija bila
spremna za download, njihovi programeri su skidali iso-ve ko ludi. Tako sam barem nacuo.
Morali su skratiti code u ovoj 7 verziji i…

Gosp. Tanenbaum je to sv edobro objasnio :slight_smile:
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_S._Tanenbaum

Pouzdano znam da u jednoj soft kuci u podrumu radi gentoo server itd itd.
Znaci ms je duzan puuuno naspram korisnika. Puuuuuno vise neg sto mi to
mozemo zamisliti.

Microsoft-ov prvi interes nije nikada bio korisnik ili konzument jednog desktop-laptop i sta ti znam-sve-ne-sistema. Ovo je ostavljeno “u tal” raznim soft kucama.
Ove opet soft kuce ogulise kolko mogu i sta stignu.

E upravo ove kuce zajedno s ms-om moraju uloziti u otvaranje koda
i pripremu za nove izazove, direktnu komunikaciju s musterijom.

Vec godinama se “enduser” gazi, po njem se pljuje i samo je bilo pitanje
odlucnosti, a ne vremena, kad ce se oni malo inteligentniji sakupit i pripremit’ teren.
Evo imamo sve sto nam treba i to bez “mlacenja po dzepovima”.

Zahvaljujuci ljudima poput Stallman-a, zahvalujuci debian projektu, imamo
najvece IT bogatstvo na svijetu. I treba nam biti ponos, svima.

Ova vijest, da je ms dao milion za …

"Kad Gates otvori Prozor, a code zazubori, i ptica na grani ce da progovori"
OVO CE BITI VJEST!

Sve ostalo je rotrianje, stare ideje, uzmi sto vise mozes.

Giganti poput IBM-a su davno skontali kako se “trziste” nevjerovatnom brzinom mijenja.

Cijene softwarea padaju ko kruske, Sun daje nabolji os besplatno, Apple daje registriranim razvojnim programerima darwin-a dzaba, xcode okruzenje dzaba i ne svadja sa
hackintosh zajednicom…

Mozes imati 1001 ideju, prblem je u komunikaciji.
Najveca ideja jeste komunikacija. kako to microsoft komunicira
s javnosti-ma?