sudo apt-add-repository ppa:neversfelde/minitube
sudo apt-get install minitube
(podržava mijenjanje rezolucije i download videa)
sudo apt-add-repository ppa:neversfelde/minitube
sudo apt-get install minitube
(podržava mijenjanje rezolucije i download videa)
Ej nidla, kako ti se ponasa generalno 11.04. Testirao sam ga malo pa me zanima, ako si ti vise radio sa njim, da li mogu updateovati svoju masinu sa 10.10 na 11.04 u ovoj Beta 2 verziji? Ili da cekam Final?
Btw, Minitube je jedna od aplikacija koje odmah instaliram na racunar sa linuxom
[quote=Dinko Metalac]Ej nidla, kako ti se ponasa generalno 11.04. Testirao sam ga malo pa me zanima, ako si ti vise radio sa njim, da li mogu updateovati svoju masinu sa 10.10 na 11.04 u ovoj Beta 2 verziji? Ili da cekam Final?
Btw, Minitube je jedna od aplikacija koje odmah instaliram na racunar sa linuxom :)[/quote]
solidan je, imaš i ovaj classic izgled (plus classic + no effects), ovaj Unity sve bolje i bolje radi, nekad ima glupih bugova (bar kod mene) ali iskusan user ih skoro i ne osjeti ili ih riješiš (izgooglaš) ili živiš s njima :), uglavnom može se koristiti u svakodnevnom radu, hoće li biti još bolji do finala vidjećemo ali svakako je drugačiji od svih prethodnih verzija do sada
izbaci mi kao da hoce da skine nepouzdane pakete
freepats gstreamer0.10-plugins-bad libass4 libcdaudio1 libcelt0-0 libdc1394-22 libdirac-encoder0 libfaad2 libfftw3-3 libflite1 libgme0 libiptcdata0 libkate1 libmimic0 libmms0 libofa0 libopenspc0 librtmp0 libsoundtouch1c2 libwildmidi0 libzbar0 minitube phonon-backend-gstreamer
to je u detaljno, pa kako zaobici ovo
[quote=Maverick123]izbaci mi kao da hoce da skine nepouzdane pakete
freepats gstreamer0.10-plugins-bad libass4 libcdaudio1 libcelt0-0 libdc1394-22 libdirac-encoder0 libfaad2 libfftw3-3 libflite1 libgme0 libiptcdata0 libkate1 libmimic0 libmms0 libofa0 libopenspc0 librtmp0 libsoundtouch1c2 libwildmidi0 libzbar0 minitube phonon-backend-gstreamer
to je u detaljno, pa kako zaobici ovo[/quote]
prije toga uradi sudo apt-get update
Kada ukucam ime videa,izbaci mi neke videoe i kada pokusam da kliknem play na neki od njih izbaci mi error da tog fajla ili foldera nema na youtube-u.Zna li iko sta je problem?
screenshot bi mogo valjat u rješavanju problema
screenshot bi mogo valjat u rješavanju problema[/quote]
Evo:
Takoder postoji youtube-viewer https://github.com/trizen/youtube-viewer/blob/master/youtube-viewer
za one koji preferiraju cmd line.
Koristi MPlayer kao player ( best player ever ) i , isto podrzava download, subtitles,resolution change …
dep: mplayer , perl-libwww
PS:radi i bez X-a u tty jer mplayer sam detektuje output u tom slucaju frame buffer.
screenshot bi mogo valjat u rješavanju problema[/quote]
Evo:
http://img854.imageshack.us/i/snimakekrana1.png/[/quote]
ima li ga među živima kad kucaš u browseru
pokreni program iz terminala i vidi javlja li kakve greške
pokrenuo sam i opet isti error…
koje je verzija jel najnovija?
pa jel ti ispisuje kakvu grešku u terminlau iz kojeg pokreneš programčić?
otvoriš terminla kucaš minitube i enter
npr.
user@localhost:~$ minitube
(:16537): GStreamer-CRITICAL **: gst_debug_add_log_function: assertion `func != NULL’ failed
[quote=nidla]koje je verzija jel najnovija?
pa jel ti ispisuje kakvu grešku u terminlau iz kojeg pokreneš programčić?
otvoriš terminla kucaš minitube i enter
npr.
user@localhost:~$ minitube
(:16537): GStreamer-CRITICAL **: gst_debug_add_log_function: assertion `func != NULL’ failed[/quote]
ne izbaci nikakav error,ali nema veze snaci cu se xD