Maloprije sam skinuo Linux Mint 7 i oduševljen sam kako izgleda i funkcioniše. Međutim imam mali problem sa instalacijom drivera za printer HP p1005. Na Ubuntu 9.0.4 sam ga natjerao da radi tako što sam skinuo zadnji HPLIP i pomoću komande sh… hplip instalirao. U toku instalacije su mi se javljali neki missing files, ali je Ubuntu njih sam skinuo. Međutim ovdje moram da ih ručno skidam, instalirao sam većinu ali sam zapeo ko instalacije fajlacups-image, dobijem ovaj error:
INSTALL MISSING REQUIRED DEPENDENCIES
warning: There are 2 missing REQUIRED dependencies.
note: Installation of dependencies requires an active internet connection.
warning: Missing REQUIRED dependency: cups-image (CUPS image - CUPS image development files)
warning: This installer cannot install ‘cups-image’ for your distro/OS and/or version.
error: Installation cannot continue without this dependency. Please manually install this dependency and re-run this installer.
Probao sam i preko synaptica i terminala, ali ne nalazi mi ovaj fajl. Može li mi neko pomoći? Hvala
Maloprije sam skinuo Linux Mint 7 i oduševljen sam kako izgleda i funkcioniše. Međutim imam mali problem sa instalacijom drivera za printer HP p1005. Na Ubuntu 9.0.4 sam ga natjerao da radi tako što sam skinuo zadnji HPLIP i pomoću komande sh… hplip instalirao. U toku instalacije su mi se javljali neki missing files, ali je Ubuntu njih sam skinuo. Međutim ovdje moram da ih ručno skidam, instalirao sam većinu ali sam zapeo ko instalacije fajlacups-image, dobijem ovaj error:
INSTALL MISSING REQUIRED DEPENDENCIES
warning: There are 2 missing REQUIRED dependencies.
note: Installation of dependencies requires an active internet connection.
warning: Missing REQUIRED dependency: cups-image (CUPS image - CUPS image development files)
warning: This installer cannot install ‘cups-image’ for your distro/OS and/or version.
error: Installation cannot continue without this dependency. Please manually install this dependency and re-run this installer.
Probao sam i preko synaptica i terminala, ali ne nalazi mi ovaj fajl. Može li mi neko pomoći? Hvala :)[/quote]
ako imaš izlaz na internet u terminalu kucaj
Najbolji distro za nove korisnike, drugaru sam dao da proba, oduševio se, i posle par sedmica formatirao Windows. Doduše kasnije je prešao na Ubuntu, ali za taj prvi korak je odličan.
Moj prvi dodir sa Linuxom je bio Fedora Core 2. Generalno najviše i gotivim Fedoru od svih distro-a.
Kod Minta mi se sviđa najviše to što su po defaultu podešeni; mp3 codeci, adobe flash, divx codec… To je dobro ako se instalira na mašinu koja nema internet konekciju.
Ja nisam totalni početnik, ali nemam potrebu da korsitim Slackware ili neku težu distro Kućni računar mi je potreban za internet i fakultet, a to može svaka jednostavnija distro