instalirao sam fedoru core za 64-bita
prvo je instalacija bila ubitachna i uspjeo sam da obavim manje vishe dosta toga sa strane dok se zavrsila, prvo interni disk manager nema podrsku za raiserfs (ili kako se vec piseā¦)
tek nakon kompletne instalacije idu neka podesavanja za koja sam navikao da odradim tokom iste, kad sam se pokusao ulogovati kao obicni user prikazalo mi je neku gresku, kao ja nisam owner
/home/eddie ā¦ rootā¦ chownā¦ sad nemam ni read za isti folderā¦ rootā¦ chmod ā¦
nekako udjem , prvo sto saltam je multimediaā¦ nema xmms nema amarok ā¦ ima noautn
pokazem mu gde je folder sa muzikom, kad on meni :
linkin park - not an audio fileā¦
merlin - isto
ostala muzika - isto
ali rammstein, kompletan album - e to je muzika, nisam skontao zastoā¦
jos manje vishe gomila manjih i vecih bugova i onda se ja fino vratim na moju mandrivu , jest da je stariji kde i ostali soft ali barem sve radi kako treba
hmm, nema podrske za mp3 nego samo za ogg format True OpenSource distro
Bo, nisam nikada bio korisnik Fedore ili RedHat-a, ali mislim da je pogreŔno tako na prvu otpisivati distribucije. Možda problemi koje ti navodiŔ i nisu uopŔte problemi, npr.
a) reiserfs nije po defaultu podržan prilikom instalacije, ali postoji opcija prilikom boot-a na kernel komandnoj liniji
b) podrÅ”ku za mp3 ne mogu / ne žele isporuÄivati zbog zakonskih ograniÄenja, postoje dodatni repozitoriji da bi se to lako instaliralo
vjerovatno i za ostale probleme postoje logiÄna objaÅ”njenja (potraži informacije na njihovoj stranici i forumima)
P.S.
Linux je linux, ma kako se distribucija zvala ā¦
P.P.S.
Zaboravih joŔ neŔto, Slackware ruleeeezzzz
To mu i ja govorim, al ne slusa
Bo sve sto navede mogu puknuti glavom od zid.
Prvo Fedora prilikom instalacije ista je kao i Mandriva, znaci samo prati i sve je objasnjeno.
Sto se tice Raiserfs ja po defaut stavljam na Ext 3 nekako imam mogucnosti s drugog OS-a da dodjem na Particije
Multimediju imas objasnjene na istom Sajtu od Fedore a i na http://rpm.livna.org/
Evo ti na Fedorinom sajtu na Francuskom http://www.fedora-france.org/modules/wiwimod/index.php?page=D%E9p%F4t+livna&back=YUM+:+Configuration+du+gestionnaire+de+paquets
Ili na njemackom http://de.wikipedia.org/wiki/Fedora_Core
ili na engleskom http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora_Core pa trazi Livna
E toliko i Fedora je vrlo dobra distribucija bar meni pocetniku i nisam imao problema sa instalacijom ali trazim nesto lakse pa se uvijek vracam na Suse ama postala je to ljubav izmedju mene i suse prvi kontakt sa linux-om
[quote=Bo]instalirao sam fedoru core za 64-bita
prvo je instalacija bila ubitachna i uspjeo sam da obavim manje vishe dosta toga sa strane dok se zavrsila, prvo interni disk manager nema podrsku za raiserfs (ili kako se vec piseā¦)
tek nakon kompletne instalacije idu neka podesavanja za koja sam navikao da odradim tokom iste, kad sam se pokusao ulogovati kao obicni user prikazalo mi je neku gresku, kao ja nisam owner
/home/eddie ā¦ rootā¦ chownā¦ sad nemam ni read za isti folderā¦ rootā¦ chmod ā¦
nekako udjem , prvo sto saltam je multimediaā¦ nema xmms nema amarok ā¦ ima noautn
pokazem mu gde je folder sa muzikom, kad on meni :
linkin park - not an audio fileā¦
merlin - isto
ostala muzika - isto
ali rammstein, kompletan album - e to je muzika, nisam skontao zastoā¦
jos manje vishe gomila manjih i vecih bugova i onda se ja fino vratim na moju mandrivu , jest da je stariji kde i ostali soft ali barem sve radi kako treba :)[/quote]
Covjece pa koja ti je po redu distribucija u posljednjih 2 mjeseca:D
Kad bi gledo kako se davis, ja bi te jos nogom gurno pod vodu.
Kad bi gledo kako se davis, ja bi te jos nogom gurno pod vodu.[/quote]
Nietzsche :mrgreen:
[quote=Bo]linkin park - not an audio fileā¦
merlin - isto
ostala muzika - isto
ali rammstein, kompletan album - e to je muzika, nisam skontao zastoā¦[/quote]
Pa zna i Fedora Ŕta valja a Ŕta ne.
Pa dobro sad, jesam i ja malo preostro krenuo ali nakon instalacije nije scela uradi bilo sta sa add/remove (programs) software
.
@crazy - zaboravio sam od koga sam uzeo rammu nisam ni primjetio da je ogg.
@abs o ukusima nije raspravljati
@Amar - Ja sam mislio da je neka zavjera izmedju fedore i rammsteinovaca hehehe
Dosada mi je mandriva bila user friendly, sa manjim bugovima, a najvise mi se svideo backtrack , koji je baj d vej zasnovan na slack-u. A, da , kako da sredim mandrivin lilo da mi vuce 'ābacktrackā'
brez kernel panike
p.s.
mene je iznerviralo to sto sam izgubio toliko vremena oko svega toga i na kraju dobio nesto sto nisam ocekivao.
Jednom sam bio instlirao Fedora Core 5 za x86_64. Dosta je user friendly i svi manji problemÄiÄi es daju rijeÅ”iti vrlo jednostavno. Ono Å”to je meni smetalo je totalno rahitiÄan grafiÄki paket manager. Jednostavno mu treba dva dana da se synca sa repositorijima i da updateuje pakete. Mada i to ima rijeÅ”enje. Ako joÅ” koristiÅ” Fedoru, pogledaj yum - Yellow Dog Update Manager. Jest da je CLI ali je jedan od boljih paket managera on the market.
Ipak, preferiram debian based distribucije zato se nisam ni zadržao na Fedori.
Kad bi gledo kako se davis, ja bi te jos nogom gurno pod vodu.[/quote]
Ja bih ga zatvorio u crkvu i zapalio veliku vatru :D:D:D
meni install manager nije nikako radio, prijavi neku gresku i nestane.
nego kako lilo da podesim da mi wooche backtrack brez kernel panike
koristio sam live distro najnovije verzije i install gi na jednu particiju, ali u /boot su samo map i vmlinuz dakle mandriva 2006 i njen lilo, any1 please
Imaju ovdje neka uputstva za viŔestruki boot: http://start.linux.org.ba/Lilo
U principu tu su dva metoda:
- iskopiraÅ” kernel, initrd i parametre na novu boot particiju i u novi bootloader
- svaka distribucija ima svoj bootloader u boot sektoru particije, pa koristiÅ” chainloader (najfleksibilnije)
Hvala, cem pokusam
Ima li ko od ovih moderatora da zakljuca ovaj topic.
Razlog ?
Äovjek imao problema sa Fedorom i ljudi mu pomogliā¦ ok možda je malo uvredljivo bilo sroÄeno
ma Bo ako hoÄeÅ” mnogo zanimljiv OS, instaliraj bre Gentoo ā¦
Bo bilo koji OS da instaliras trebas ga zavoljeti. Sva je poenta u tome, a na svakoj mozes muziku i ostalo tako bar mislim
Ja ipak preporucujem Ubuntu jako je lak za upotrebu, malo se treba naviknuti ali poslije ide ko po ledu, najmanje mi opterecava komp. u odnosu na druge distribucije, ali to je sve stvar navike.
Proberi par i na svaku radi 15 dana pa ces znati koja je vrijedna da ostane na tvom ekranu.