Modem Sm56 i Redhat 7.1

Amila ja se opet javljam sada sam RedHat 7.1 instalirao al opet belaj s modemom ? jos mi napisi kako se iz crne podloge konektuje na net sta treba kucati ?

[root@localhost /root]# rpm -Uvh sm56-85.1-10.i386.rpm

Preparing… ###########################################

[100%]

1:sm56 ###########################################

[100%]

Please run sm56setup to complete installation.

[root@localhost /root]# sm56setup 0992800

Motorola SM56 SoftModem Setup for Linux

Building driver…

/usr/local/sm56/sm56.o' -> <BR>/lib/modules/2.4.2-2smp/kernel/drivers/char/sm56’

Creating device /dev/sm56…

Pointing /dev/modem to /dev/sm56…

Adding SM56 to /etc/modules.conf…

depmod: *** Unresolved symbols in

/lib/modules/2.4.2-2smp/kernel/drivers/char/sm56

SM56 setup complete.

[root@localhost /root]#

Onda sam probao u xstart da nadjem modem al bezuspejsno. probao sam i default modem, i stalo mi javlja ovo:

No modem was found

on your system

You should confirm that your modem is correctly installed, and try again. You can explicitlty set it up here, but it is unlikely to work.

If you have a Windows® specific softwere modem, it is almost not supported

x Close

Nakon svega glupo jer imam drajver(za linux) da nemgou modem instalirati? A sada da mi javlja da imam softver modem ???

Molim za pomoc ,)-

e sada finu u kppp-u ili wvdial-u ili necem slicnom navedi da ti je modem /dev/modem i (obavezno podesi inicijalizacijski string umjesto ATZ na ATX3)stvar bi trebala fino sljakati barem je tako kod mene.

Pozdrav od ErAZoR-a

Hvala ErAZoR

hmm probat cu sam nesto skontati prvi put mi je da podesavam kuci modem, hocu reci pocetnik sam…hocu sam da svoju masinu podesim, al se jos slabo snalazim…

ako jos ko ima da kakav prijedlog, sve ce mi dobro doci, jos upijam neke cake

hvala

ErAZoR jes vidio ovo

skontao sam te u svemu sto si napisao al modem pod Win je COM3 , trebao bi biti tty2 al mi javi a query : Sorry, the modem is busy.

ErAZoR jes vidio ovo

skontao sam te u svemu sto si napisao al modem pod Win je COM3 , trebao bi biti tty2 al mi javi a query : Sorry, the modem is busy.

Vozdra,

on ti ovjde kaze:

Creating device /dev/sm56…

Pointing /dev/modem to /dev/sm56…

sto znaci da ti je uredjaj na /dev/modem (tj. da je povezan s tim). Ostalo je do kppp-a. Trebas podesiti kppp kako treba i trebalo bi da radi. Ako ne radi, onda nemas Sm56 modem. To je jedini logicni zakljucak do kojeg se moze doci.

Znaci, u kppp-u pod ‘Device’ -> ‘Modem device’ pises /dev/modem ili /dev/sm56, pa onda odes pod ‘Modem’ i kliknes ‘Query modem’, pa nam javi sta ti veli (podesi prije toga stings).

Vozdra

aiii ja odusto od Sm56 nemogu, tri-cetri dana sam proveo za racunarem podesavajuci ga, neide bolje i je kupiti neki bolje modem, trebaju mi prijedlozi koji najbolji, fakat Sm56 je po softveru win modem nije za linuxa, sto jest jest…

eto trebaju mi preporuke za novi modem, sta da kupim da da dobro dere na linux-u ))

pozdrav Mirza

ErAZoR jes vidio ovo

ma pusti to tak ti je i meni napisao ja isto inace imam SM56 i sve fino uredno sljaka. nakon sto instaliras SM56 drivere i pokrenes SM56setup on instalira drivere i linka /dev/modem na /dev/sm56 dakle ti samo u svom dialeru podesi da ti modem device bude /dev/modem i inicijalizacijski string ATX3 i stvar mora sljakati probavaj dok ne uspijes ako bas hosec mogu ti ja poslati na mail svoj driver za modem.

Pozdrav od ErAZoR-a

aj ako ti nije mrsko da vidim i taj driver

evo ti moj mail

m1rz4@gmx.net

Hvala