Nije resetovanje problem, morao sam uključiti stupid mod, problem je što server i moj stroj koriste ISDN (nije u mašini nego instaliran od strane PTT) tako da imamo svako svoju telefonsku liniju. Da li je ovo tačno ne znam ali ima neke logike. (ovo su potvrdili i u PTT-u koliko su u pravu zaista ne znam)
Za pomiješane fontove, ko koristi yahoo mail zna kako izgleda stranica za rad s poštom. Dakle s lijeve strane gdje stoji Inbox, send, Trash… naslovi su " razbacani" tako da je korišenje onemogućeno, nije mi jasno šta je. Sve stranice koje sam isprobao pa i sam yahoo su uredne i pregledne. Koji browser koristim? Pa ovaj Konqueror (dragi bože ko li izmišlja kod Linux-a ova imena) i Kinternet.
Za editor i sintaxu kao što rekoh snalazim se dosta je slično sa onim što znam, sada eto znam i ta vim, dobro je ide.
Hamo za Yast i boot loader , već sam to nalazio (doduše otvarao sam boot loader a ne avalible…) jest da je tu boot kompletno sve i tu sam vidio desktop, ali samo menu.lst. Problem je nastao kada sam u konzoli (…/grub lst ) izlistao file-ove i našao i menu old. Tada su nastali svi ranije opisani problemi. Svakako hvala doista si pomogao
Zanimljivo je koliko se diskusija zna otegnuti …
http://forum.lugbih.org/viewtopic.php?t=809&start=0 (konekcija na SuSE 9.0)
Koliko ja znam, većina foruma od svojih korisnika očekuje određeni nivo ljubaznost i traži da PRVO pogledaju da li je njihov problem već riješen, a tek onda da poduzimaju druge korake. No mi svi (u bosanskom stilu) prvo glavom u zid :lol:
… (da sad ne trabunjam puno)
Prijedlog: da se malo pooštri moderiranje foruma; tj. da se postavi “posting guidelines”; da se spriječi “top posting” i stalno otvaranje istih tema pod različitim imenima. Biće lakši život i onima koji pitaju, a i onima koji odgovaraju.
Komentari :?:
Tvoj post je offtopic
za Adisa
Nivo je nivo a glavu koristim drugačije (ne kroz zid)
Savjet da vidim rješenje sam poslušao još prije upućivanja pitanja.
Prijedloga za posjetu na stranicu start Linux… nije bio u pitanju driver. (inače već sam ranije skinuo novi mislim da je 4.62. nema drugog)
Posjetio sam i drugu stranicu koju si naveo (iz 2003. god), jeste da je problem intel 536ep i SuSe, dobro sam je pročitao, ali ni to mi ne bi riješilo problem. Dakle ukratko :
Modem je proradio nakon kompajliranja (uklanjanja) riječi desktop (ovo su mi već predlagali ranije) ali tek u menu.lst i menu.lst.old jer ako sam radio samo u JEDNOM padao mi je grub, nisam mogao butati sistem (dual boot). Zašto ne znam. Nakon toga i dalje ne radi sve dok nisam uključio stupid mod (iz očajanja) u kombinacji koju sam naveo tada je proradio, vjerovatno radi ISDN-a i duple linije (kažem vjerovatno). Ako isključim mod VEZA ponovo NE RADI!
A sad reci mi gdje je bilo navedeno ovakvo rješenje? Tačno je da se prepiska otegla, ali vjeruj da bih volio da sam mogao sve riješiti odmah i sam.
Ok mislim da je TSky uložio dosta truda oko rješavanja ovog problema i da ga ne treba baš napadati.
Problem sa “stupid” mode-om je specifičan za pojedine provajdere (Europronet) odnosno opremu koju oni koriste. To je filozofska razlika, proizvođač te opreme smatra da njihov sistem rada nije “stupid”, a recimo KPPP ne pravi te probleme, samo KInternet odnosno wvdial kao backend koji koristi.
Problem sa “desktop” opcijom kernela je opet specifičan za model modema. Dakle moguće je da je kod tebe bilo oboje (modem & provajder). Stvar je u sistemu rješavanja problema npr. ako postoje 3 moguće solucije treba isprobati sve kombinacije to troje jer uvijek može biti više problema istovremeno. I samo to sam htio reći da kada ti neko napiše “probaj XY” red je odgovoriti sa “probao sam XY i desilo se ABC”, ništa više…
Što se tiče Yahoo maila oni su nedavno radili redizajn što je pokvarilo izgled u Konqueroru (lol za komentar na imena ;)) možeš probati noviju verziju Konquerora ili neki drugi browser (Mozilla, Firefox, Opera).
za Vedrana,
čestitke i na obraćanju i objašnjenju.
Primjedbe su na mjestu idući puta ide XY i odgovor ABC, tek počinjem iako vjerujem da ni Adis nije mislio ništa loše.
Hvala svima na vremenu i pomoći.
Za Konq****** pokušat ću naći zamjenu
Kod mene Yahoo! mail izgleda sasvim dobro u Konqueror 3.2.0 @ Mandrake. Da nije do fontova? Probaj smanjiti fontove pod Settings / Konqueror / Fonts.
za Vedrana,
instaliran je Firefox 8.0 i sada Yahoo - Mail radi bez greške (a i sve ostalo). Prdpostavka da Kon* pravi problem je iispravna. Ova poruka ide preko Firefoxa
Pozdrav