Problem je sledeci.
Kad sam pravio particije na svom hdd-u, prvo sam napravio za win ntfs particiju koja je sda1, zatim swap koja je bila sda2 i ext3 za root system koja je bila sda4. Snimio sam (backup-ovao) linux particiju sa norton ghostom (u slucaju da nekad zeznem nesto, da lako vratim sistem a da ne moram ponovo instalirati.) E sad sam sve te particije obrisao i ponovo napravio ovim redom: sda1 ext3, sda2 swap; sda4 ntfs.
E sad kad sam vratio sistem norton ghostom kao sto vidite particije se vise ne nalaze onako kako je to vec predhodno napravljeno u fstab-u kad je sistem bio na sda4 particiji.
Sve radi dobro osim, sto je VRLO CUDNO, nemam particije sda5 koja je inace ntfs a sluzi za podatke. Kada je nekako i mountujem rucno, prijavljuje mi da imam na njoj oko 200 MB slobodnog prostora a ustvari ima oko 130 GB. Kao sto vidite sad se to sve nesto pobrklalo, a ja ne znam odakle da krenem, a da to ne bude dizanje sistema iz pocetka. Hvala i izvinite na opsirnosti.
Linux je kubuntu 8.10 x64 i kernel 2.6.27-11…
P.S. fstab fajl mi je jako konfuzan ne razumijem nista sta pise u njemu, sto npr. nije slucaj kod debiana u cijem se fstab-u razumije svaka linija sta znaci…
Kad kucam u terminalu:
root@AMD:~# mount -a
ntfs-3g: Failed to access volume ‘/dev/disk/by-uuid/DC9CB4F89CB4CE70’: No such file or directory
Please type ‘/sbin/mount.ntfs --help’ for more information.
mozda moze pomoci…