Moj laptop/notebook

Slackware-Current koristi 2.4 kernel i “stari” nemodularni X.org 6.9 …
Pošto je trenutno jaako stabilna situacija sumnjam da će biti izmjena do “izlaska nove verzije”
(nova verzija je samo snapshot current stabla). Kod Patricka se nikad ne zna, ali po ChangeLog-u bih rekao da će Slackware 11 izaći za max. 1-2 mjeseca.

Nakon izlaska 11-ke, Slackware-Current prelazi na 2.6, X.org 7.1 i sl.

Slackware 11 ce izac u septembru. Slackware 11 ce da bude xorg 7 i sa defaultnim 2.6.x kernelom. Kakva je ono sifra, to moze bit bitne moze bit nebidne. Navodno ce bit jos nesto “specijalno” mislim da se o 11ci moze razvuc pravo dobra prica, il pokrenut novi topic (da neodemo totalnu offtopic) za one koju su zainteresovani ili …

@Aldin - Ima i “defaultni” kernel i bas za sata.

[quote=AbsintheSyringe]Slackware 11 ce izac u septembru. Slackware 11 ce da bude xorg 7 i sa defaultnim 2.6.x kernelom. Kakva je ono sifra, to moze bit bitne moze bit nebidne. Navodno ce bit jos nesto “specijalno” mislim da se o 11ci moze razvuc pravo dobra prica, il pokrenut novi topic (da neodemo totalnu offtopic) za one koju su zainteresovani ili …

@Aldin - Ima i “defaultni” kernel i bas za sata.[/quote]
ma znam F3, nego nije moglo da se instalir što neću test26.s…

Jesu, ako imaš pare da kupuješ jaaaako kvalitetne medije. Recimo uz Verbatim (koji ja smatram jako kvalitetnim), prženje ide prosječno na 6x. Sony mediji, 8x, ostali 4x i manje.

Što se install partyija tiče, može subota. Ako vam odgovara, molio bih Vedrana da updateuje kalendar.

Ja sam takođe za. Aldine? Ostali?

docemo i mi iz Tuzle ako je u subotu…samo da napravite neki termin poslje pola 1??? …u 11 imamo ispit pa tak…

i ja imam ispit u subotu 24-tog lol, recite vrijeme da vidim uklapam li se…

uh, sad sam provjerio pravo mi je nezgodan termin da se uklopim(o)… (16-19h)

ova subota mi izgleda ne paše…

A nekontam sta to da se vidimo il nesto?

Ja bicemo ja i change tamo u subotu :wink:

[quote=AbsintheSyringe]A nekontam sta to da se vidimo il nesto?

Ja bicemo ja i change tamo u subotu ;)[/quote]
pa zna li se termin?

Pa što se mene tiče može od 11.00 pa sve do 20:00 u subotu. Samo mi na vrijeme (najkasnije sutra) morate javiti da rezervišem salu.

Jel ja ovdje nesto fulam o_O Za sto salu? Kakvu salu? A termin je nama oko 10-11.

ništa, vi recite (kad se svi dogovorite) kad ćete biti, a ja ako mognem uletim…

Za one koji ne znaju, laptop party se sporadično i menstrualno neuredno održava u Nansen dijalog centru, subotom. Ne svake subote, ne svake druge, nego subotom. Tačno vrijeme održavanja objavimo ovdje.

Dakle slijedeći laptop party, mislim da je 6. po redu, će se održati 24. juna sa početkom u 11:30.

Velkom.

Uhh…biće puno raje, imaš li dovoljno stolica, Amare? :slight_smile:
Ja ću malo kasnit al’ ću doći sa laptopom pa da pokažem XGL :slight_smile:

[quote=Emx]Uhh…biće puno raje, imaš li dovoljno stolica, Amare? :slight_smile:
Ja ću malo kasnit al’ ću doći sa laptopom pa da pokažem XGL :)[/quote]
hoće li biti mreže & kablova?

kablova nešto ima thanks to sapphire. Što se interneta tiče, imamo jedan 8-port hub thanks to Alen. Bilo bi dobro da se ponese još kablova i jedan ili dva switcha.

do kad ce to trajat?..stvarno neznam hocemol stic Abs i ja…

Ja ba, Amare de ti to stavi da to bude u 12:00, pa nek traje neka sta ja znam kolko sati. Jer mi smo na po ispita u 11:30 …

Jel moze WiFi modem (802.11b/g) ?