Evo dviju igrica koje sam isprogramirao i stavio ih na net, bit će ih još:
http://www.freewebs.com/dane13/
Ako ima kakvih nejasnoča u vezi pokretanja igrica ili upita na koji način sam ih napravio samo pitajte.
Pozdrav.
Evo dviju igrica koje sam isprogramirao i stavio ih na net, bit će ih još:
http://www.freewebs.com/dane13/
Ako ima kakvih nejasnoča u vezi pokretanja igrica ili upita na koji način sam ih napravio samo pitajte.
Pozdrav.
Vise se cini kao neki primjeri iz nekih Java vjezbi.
[quote]U kucicu upisi neki broj preporucujem od 2 do 100, te nakon toga moras
misem kliknuti na pravo mjesto. U igrici te navodi koliko si pogrijesio[/quote]
Ako ne zvuci neki od ispitnih zadataka, onda neznam sta zvuci. Al opet sta bi ja drugo reko osim kad ne bi samo hodo uonakolko i disrespekto ljude.
[quote=AbsintheSyringe]Vise se cini kao neki primjeri iz nekih Java vjezbi.
Ako ne zvuci neki od ispitnih zadataka, onda neznam sta zvuci. Al opet sta bi ja drugo reko osim kad ne bi samo hodo uonakolko i disrespekto ljude.[/quote]
Ne shvaćam, nije to nikakav zadatak, to su baš grafičke igrice. Ova prva je malo socijalnija, ali sam na ovu drugu zato poprilično ponosan i bome sam se namučio s njom, te mnogi kojima sam je dao su se dosta uživili u igricu. Za sada se igra u dvoje, jer nekako nemam trenutno volje stavljati još i da se igra protiv računala.
A u ovoj prvoj je princip da s mišem moraš pogoditi točno mjesto s time da ti sa strane piše koliko si fulao. Ovaj broj od 2 do 100 naprosto označava veličinu kružića koji se pojavi kad klikneš na površinu.
Inače da napomenem sve ove igrice se igraju preko neta, a kako sam ih kompajlirao u novoj Javi, trebali bi si i vi instalirati najnoviji JDK čiji sam link tamo dao, pa će vam onda raditi.
ali sam na ovu drugu zato poprilično ponosan i bome sam se namučio s njom
I treba da budes ponosan
Thumbs up, i samo nastavi! Ako bude jos cool stvari, slobodno postaj linkove.
[quote=Sanel]> ali sam na ovu drugu zato poprilično ponosan i bome sam se namučio s njom
I treba da budes ponosan
Thumbs up, i samo nastavi! Ako bude jos cool stvari, slobodno postaj linkove.[/quote]
Hvala puno mi znači, pogotovo zato što je ovo do sada najbolji forum i od Bosanskih i Hrvatskih što se tiče programiranja.
Inače zapravo sam okvir nije bilo toliko teško za napravit, nego sam se motao sa sitnicama tipa da kad se međusobno sudare plavi i crveni kako bi se to prepoznalo. Inače nisam uspio otkriti kako prepoznati ove tipke sa strelicama, pa sam bio prisiljen koristiti tipke koje se prepoznaju pomoću charactera. S obzirom da u animacija cijelo vrijeme vrši repaint(), morao sam kvadrate stavljati u niz, koji se neprestano iscrtava isponova, pa je u početku kad su linije bile uže, niz se sve više povećavao, tako da je znalo nakon duže šetnje počet trzat, jer kad niz poprimi preko 100 elemenata, nemože ga se tek tako iscrtat na brzinu. Zato sam povećao linije, kako bi se ekran ispunio prije nego se niz previše poveća.
Trenutno imam u planu napraviti igricu, da se ide kao s raketom, a po tebi padaju asteroidi i druge raketice, ali tu trebam proučiti događaje za tastaturu kad je otpuštena tipka (keyReleased), i kad je pritisnuta(keyPressed) tako da kad držim tipku da raketa klizi, a kad pustim da stane, jer do sada sam samo koristio (keyTyped), a pomoću nje bi ako bi htio da se raketa kreće morao neprestano pritiskati tipku.
Inače ljudi, za programiranje u Javi treba imati jedino volju te se udubiti u to, te narvano dobro dođe ako se prije učilo programirati u nekom drugom proceduralnom jeziku tipa Pascala, Basica. Mene je ovo jako zaintrigiralo pa sam uspio doći do ovog stupnja u 3 mjeseca svakodnevnim čitanjem skripti po internetu, a bazu zbilja osnovnu sam dobio na faksu, te imam jednu knjigu na engleskom. Nadam se da će moje igrice još nekoga potaknuti da se bavi javom.
A ako netko već zna raditi u Javi, ja sam sklon za razmjenu znanja, te sve što sam uspio naučiti sklon sam reći drugima.
[quote=dane-croatia][quote=AbsintheSyringe]Vise se cini kao neki primjeri iz nekih Java vjezbi.
Ako ne zvuci neki od ispitnih zadataka, onda neznam sta zvuci. Al opet sta bi ja drugo reko osim kad ne bi samo hodo uonakolko i disrespekto ljude.[/quote]
Ne shvaćam, nije to nikakav zadatak, to su baš grafičke igrice. Ova prva je malo socijalnija, ali sam na ovu drugu zato poprilično ponosan i bome sam se namučio s njom, te mnogi kojima sam je dao su se dosta uživili u igricu. Za sada se igra u dvoje, jer nekako nemam trenutno volje stavljati još i da se igra protiv računala.
A u ovoj prvoj je princip da s mišem moraš pogoditi točno mjesto s time da ti sa strane piše koliko si fulao. Ovaj broj od 2 do 100 naprosto označava veličinu kružića koji se pojavi kad klikneš na površinu.
Inače da napomenem sve ove igrice se igraju preko neta, a kako sam ih kompajlirao u novoj Javi, trebali bi si i vi instalirati najnoviji JDK čiji sam link tamo dao, pa će vam onda raditi.[/quote]
@dane: Pusti ti AbsintheSyringe, on je samo ljubomoran . Inace dobar rad, samo nastavi!
Pozdrav ljudi, evo nove igre nakon dugog rada. Možda bude malo trzala, ali što je tu je.
http://www.freewebs.com/dane13/svemir.html
Kao što sam prije najavio ovdje se ide s raketom i puca se po asteroidima (malo su čudni).
Raketa ima inače na sebi Hrvatski grb, ali iz poštovanja prema ovom forumu, a i općenito prema BiH, pritiskom na tipku ‘b’ na raketi se pojavi zastava BiH. S raketom se ide ‘e’-gore, ‘s’-lijevo, ‘f’-desno, ‘d’-dolje, ‘q’-puca
Detaljnije upute su na ovoj stranici.
http://www.freewebs.com/dane13
Pozdrav.
[quote=DadoV][quote=dane-croatia][quote=AbsintheSyringe]Vise se cini kao neki primjeri iz nekih Java vjezbi.
Inače da napomenem sve ove igrice se igraju preko neta, a kako sam ih kompajlirao u novoj Javi, trebali bi si i vi instalirati najnoviji JDK čiji sam link tamo dao, pa će vam onda raditi.[/quote]
@dane: Pusti ti AbsintheSyringe, on je samo ljubomoran . Inace dobar rad, samo nastavi![/quote]
Heh, jest dobro je to sve. Samo ima tih tako dana kad nece valjat
Easter egg
Inače, svaka čast samo nastavi… možeš ovdje kačiti obavještenja kada nešto novo napraviš.
Drago mi je da vam se svidila, budem probao još neku smislit.
Evo ovako možete igrati i na kompu bez interneta, jer igricu možete skinuti ovdje:
http://rapidshare.com/files/18851114/Igra_rakete.rar.html
Nakon što ju skinete, sve datoteke moraju ostat u ustom folderu, a igricu pokrente tako da kliknete na datoteku 'svemir.html’
Ovako možda bude manje trzalo.
Pozdrav.
dane-croatia, sta mislis na ovu ideju, dobijes 1gb webspace, broj preinstaliranih furki i skripti ludilo, stavljas tu svoje igrice, al pises neke male how-to’se, u fazonu instaliraj ako ces sebi il blog il wiki il sta ti je vec furka.
dobio bi ime.abshost.net, a cito bi to, jer sam skoro odlucio pravo razvalit javu, tako da bi mi to za pocetak bilo predobro.
[quote=AbsintheSyringe]dane-croatia, sta mislis na ovu ideju, dobijes 1gb webspace, broj preinstaliranih furki i skripti ludilo, stavljas tu svoje igrice, al pises neke male how-to’se, u fazonu instaliraj ako ces sebi il blog il wiki il sta ti je vec furka.
dobio bi ime.abshost.net, a cito bi to, jer sam skoro odlucio pravo razvalit javu, tako da bi mi to za pocetak bilo predobro.[/quote]
Tako nešto već i radim na http://www.ej.am/index.php , gdje omogućuju minimalno 300Mb za stranicu, a čak i do Gigabitea ako dolaziš često na forum, tako da tamo trenutno premještam i java igrice.
Uglavnom imam u planu na stranicu staviti sve skripte koje imam u vezi jave, te pojedina rješenja problema.
Inače u vezi animacija tj. Threadova možeš nači na ovoj stranici http://www.hrvatska.dk/article_read.asp?id=22
pod 11 predavanjem (imaš primjer za kretanje lopte). A ako si početnik u Javi onda ti preporučujem jednu skriptu koju imam u PDF formatu, te sam ju skinuo upravo s ovog foruma, ali sam zaboravio na kojoj temi sam ga našao, tamo je super objašnjen objektno-orijentirani način programiranja. Tu skriptu ću ti uploudat ako hoćeš. Ovo dvoje što sam spomenuo su moja glavna baza. Na žalost baš se ne snalazim najbolje se Engleskim, što je velika šteta jer na njemu imaš masu skripti i knjiga pomoću kojih možeš postati pravi car u javi.
U svakom slučaju ako imaš što određeno za pitat, nema problema. Ja pretpostavljam da ima i Hrvata i Bošnjaka koji rasturaju javu, ali većina njih ne želi dijeliti znanje.
[quote=dane-croatia][quote=AbsintheSyringe]dane-croatia, sta mislis na ovu ideju, dobijes 1gb webspace, broj preinstaliranih furki i skripti ludilo, stavljas tu svoje igrice, al pises neke male how-to’se, u fazonu instaliraj ako ces sebi il blog il wiki il sta ti je vec furka.
dobio bi ime.abshost.net, a cito bi to, jer sam skoro odlucio pravo razvalit javu, tako da bi mi to za pocetak bilo predobro.[/quote]
Tako nešto već i radim na http://www.ej.am/index.php , gdje omogućuju minimalno 300Mb za stranicu, a čak i do Gigabitea ako dolaziš često na forum, tako da tamo trenutno premještam i java igrice.
Uglavnom imam u planu na stranicu staviti sve skripte koje imam u vezi jave, te pojedina rješenja problema.
Inače u vezi animacija tj. Threadova možeš nači na ovoj stranici http://www.hrvatska.dk/article_read.asp?id=22
pod 11 predavanjem (imaš primjer za kretanje lopte). A ako si početnik u Javi onda ti preporučujem jednu skriptu koju imam u PDF formatu, te sam ju skinuo upravo s ovog foruma, ali sam zaboravio na kojoj temi sam ga našao, tamo je super objašnjen objektno-orijentirani način programiranja. Tu skriptu ću ti uploudat ako hoćeš. Ovo dvoje što sam spomenuo su moja glavna baza. Na žalost baš se ne snalazim najbolje se Engleskim, što je velika šteta jer na njemu imaš masu skripti i knjiga pomoću kojih možeš postati pravi car u javi.
U svakom slučaju ako imaš što određeno za pitat, nema problema. Ja pretpostavljam da ima i Hrvata i Bošnjaka koji rasturaju javu, ali većina njih ne želi dijeliti znanje.[/quote]
Ja sam to sa forumima radio sace i 4 godine. To je davno ispalo iz furke, vec ja sam htio nesto drugo, da doibjes eto nesto dobro i free za svoj rad al ti si me misinterpretiro.
Za object-orriented, ja mislim da je najbolje objasnjeno na tutorialima na javinim sitovima. Bas sam i jedna zanimljivost, gdje isti kaze “pogledajte uobicajene predmete oko vas, kao vasa …, sto i vas pas”
Nista nismo se skontali, moving along.
Stari hvala na ponudi, ali za sada nemam neke velike planove za stranicama tako da mi je dosta i 300Mb, a kako mi počinje novi semestar bojim se da bi taj veliki prostor ostao neiskorišten. Inače ako sam dobro shvatio tvoj prvi tekst, tamo spominješ kako bi dobio skripte. Ako tvoja ponuda još vrijedi, molio bi te za te skripte.
P.S. Iskreno, često znaš koristiti neke izraze ili strane riječi koje baš sasvim ne kužim, tako da neki put nisam siguran da sam dobro shvatio značenje. Eto nemoj zamjerit na primjedbi.