Pozdrav svima molio bih vam ako mi mozete pomochi da napravim konekciju za Suse modem mi je Motorola ali ne mogu nikako da nastimam pa ako neko zna moze me dodat na msn pa da mi objasni ako mu nije tesko dino_music@hotmail.com Unaprijed Hvala !!!
za motorole ne znam jesu li podržane… neko će se valjda javiti da nam kaže…
odeš u yast i tražiš network, modem… nije mi upaljen suse, a ne znam napamet…
ili u yast-u, software management pa instaliraš “kppp” (stavi kvakicu na description prilikom pretraživanja)
Aldine stavio sam KPPP na desktop ali ne moze se konekt nikako javi error neki … uzas a jest podrzan na Linuxu nasao sam na par web stranica ev vidi …
Pod Linuxom rade:
Intel 536 i 537EP
Conexant
Licent/Agere
Motorola sm56
a u mene je taj zadnji :S i nidje driver ne mogu da nadjem je li mi ti mozes pomoci ikako …
Unaprijed Hvala !
[quote=dInOx]Aldine stavio sam KPPP na desktop ali ne moze se konekt nikako javi error neki … uzas a jest podrzan na Linuxu nasao sam na par web stranica ev vidi …
Pod Linuxom rade:
Intel 536 i 537EP
Conexant
Licent/Agere
Motorola sm56
a u mene je taj zadnji :S i nidje driver ne mogu da nadjem je li mi ti mozes pomoci ikako …
Unaprijed Hvala ![/quote]
što se tiče kppp-a
kucaj:
- su
- chmod +s /opt/kde3/bin/kppp
što se tiče driver-a
nađi drivere… pa ću ti pomoć koliko budem mogao/znao
Aldine nasao sam driver ali je za SuSe 9.0 vaLjda ce moc install sam i sta sad ? da napravim konekciju ??
pa probaj, samo ne znam šta ćeš kod motorole staviti u onom dijelu za modeme.
kod mene, na serijskom modemu je /dev/ttyS0, a može ti automatski biti postavljen link na /dev/modem, pa probaj staviti to, jah i skloni kvakicu sa wait for dialtone
haj probaj ovo, konzola/terminal pa kucaj:
1.su
2.wvdialconf
//pa ako bude proradilo pogledaj šta piše u njemu gdje je modem - na kojem /dev/*
3.exit
4.kate/gedit /etc/wvdial.conf
Neće moći jer drajver postoji samo za 2.4.* kernele, znači moraš nabaviti pravo star Linux.
ok probat cu to gore Aldine ak ne uspije fakat ne znam sta cu :S
šta misliš može li na slackware-u? tamo je po defaultu 2.4
Može. Negdje na linmodems.technion.ac.il postoje skripte koje “izvade” stvari iz RPMa tako da ih možeš koristiti na drugim distribucijama, ali moraš koristiti tačno određenu verziju kernela (npr. 2.4.21)
nisam nastimao opet :((( aa sta cuu rajaaa
traži u oglasima serial modem ili kupi neki od podržanih “winmodema”, ili eventualno priključi se na ADSL ili Cable
Pa da bez etherneta nema ni net-a to je sigurno
nema ADSL-a dochi ce za mjesec dana