Mozilla mail konfiguracija

Čuo sam da je moguće podesiti Thunderbird tako da imam dvije instalacije na dva operativna sistema (WinXP i Linux) a da se istovremeno ne dupliciraju file-ovi.
Formatirao sam jednu particiju na FAT32 i na nju instalirao Thunderbird iz Windowsa a iz Linuxa je instaliran na /usr/local/Mozilla. Pokušao sam path za Local Folders iz Linuxa podesiti tako da koristi isti path kao u Windowsu (što bi u ovom slučaju bilo /mnt/windowsd/Mozilla Mail ali mi opcija Select nije dostupna.
Šta još trebam napraviti da ovo konfigurišem kako treba?

Kreiraj nalog u Thunderbirdu (na Linuxu), koji je različit of Local Folders i onda u podešavanjima za taj nalog pod Server settings pod Local Directory upiši lokaciju pošte (na FAT particiji).

Naravno, tu particiju na kojoj držiš poštu trebalo bi podesiti da se automatski mountuje prilikom pokretanja računara.

[quote]Čuo sam da je moguće podesiti Thunderbird tako da imam dvije instalacije na dva operativna sistema (WinXP i Linux) a da se istovremeno ne dupliciraju file-ovi.
[/quote]

Čestitam programerima za ideju :kul:

Automount je rješenje! Hvala na sugestijama.

OK, uspio sam konfigurisati mail. Međutim, iz Linuxa ne vidim mailove koje imam u Inboxu mada sam odredio isti path u oba OS-a.
To je jedan problem. Drugi problem je što ne mogu da importujem attachmente iz Outlooka (u WinXP-u). Importovao mi je sve mailove ali ni jedan nema attachmenta.
Any ideas?

Još uvijek nisam riješio problem. Ako je neko ovo uspješno uradio, neka podijeli iskustva :smiley:
tnx

Problem je bio u permisijama na Windows particiji.

Ja mislim da nisu permisije bile problem. Problem je što sam ja pokušao da sihronizujem Mozilla Thunderbird (winxp) i Mozilla Mail (Linux). Totalno debilno, znam, ali eto, dešava se.
Dakle, ili Mozilla Mail na oba OS ili Thunderbird na oba OS.

I dalje ostaje drugi problem - import maila sa Outlooka. Uspijem importovati sve mailove ali ne i attachmente.
Ako je neko riješio problem, nek javi!!!

Konačno, riješen je i ovaj problem, i to sasvim slučajnim eksperimentisanjem. Ne znam zašto, ali izgleda da Thunderbird i Outlook imaju međusobni problem importa maila sa attachmentom. Zato sam uradio slijedeće:

u Outlooku sve mailove iz subfoldera prebacio u Inbox (imao sam hrpu subfoldera i uvijek se u importu desi error i ne importuje sve subfoldere)
importovao mail iz Outlooka u Outlook Express
importovao mail iz Outlook Expressa u Thunderbird

i svi attachmenti su importovani.

Okolo je bliže :smiley: