Mp3 cd

pozdrav svima

prije nekoliko dana sam instalirala kubuntu i još se prilagođavam na novi sistem.
problem na oji sam naišla i ne znam kako ga rješiti jest sljedeći: file manager mi ne preopznaje mp3 cd, tj. kad stavim cd koji snimljen kao mp3 disc file manager mi pokazuje da je disk prazan (normalno je radio pod windowsima).
što mi je činiti?

Kada ti je ubacen cd i prepoznaje ga kao prazan probaj uraditi remount. Desni klik na ikonicu cd-a i onda klikni umount, nakon par sec cd ce se ponovo pokrenuti. Meni je rjesavalo slicne prebleme.

pozdrav.

@martha505: de copy/paste izlaz naredbe dmesg | tail nakon sto ubacis cd

[quote=martha505]pozdrav svima

prije nekoliko dana sam instalirala kubuntu i još se prilagođavam na novi sistem.
problem na oji sam naišla i ne znam kako ga rješiti jest sljedeći: file manager mi ne preopznaje mp3 cd, tj. kad stavim cd koji snimljen kao mp3 disc file manager mi pokazuje da je disk prazan (normalno je radio pod windowsima).
što mi je činiti?[/quote]
klikneš na onu system ikonicu (mali kompjuterčić) pa na media i onda odeš na CD klikneš na mp3 fajl, amaroK te pita da instaliraš mp3 support… otprilike tako

ili odes na ovaj link i instaliras sve kodece:
http://linuxondesktop.blogspot.com/2007/02/13-things-to-do-immediately-after.html