MPlayer: Closed for patent infringement

http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html

[quote]Closed for patent infringement

This site has been shut down because of numerous patent violations in MPlayer. The other free software multimedia players are next.

The European commission has just passed its directive on software patents, violating democratic rules and procedures to the sole benefit of big non-European corporation and Ireland and to the detriment of small and medium sized businesses (which comprise 99% of the European software industry) and free software.

The European parliament will now be taking the last stand against software patents in a voting for which an absolute majority is needed. Such a majority is hard to come by in a parliament with a low attendance level.

But not all is lost yet as long as you decide it is time to make a difference and take action. This is our last opportunity to fend off software patents worldwide, there will be no second chance for the foreseeable future. Contact your local EU representatives and educate them why software patents are bad and why they must attend that parliament session to vote against them. For in-depth information and starting points to get active visit software patent page of the FFII (Foundation for a Free Information Infrastructure).

Wish us luck, we will need it. [/quote]
:rolleyes:

Hm… to nije dobro :shock: :frowning: prokleti EU gori nego US

I ja sam ovo neki dan vidio… Nije mi nimalo drago, jos plus procitajte News stranicu od mplayer-a, druge komercijalne firme kradu mplayer-ov code i ne samo mplayer-ov vec i ostale proizvode pod GPL licencom…
:frowning:

Da i ja sam sinoć vidio ovu obavijest. Veeoma tužno sa obzirom na činjenicu da je MP bio jedan od najboljih ako ne i najbolji program te tipe…

Ipak mislim da u svijetu u kojem su svi računari u mrežu spojeni netreba strahovati za OS. Postavićemo mplayer na server negdje u Aziji.

:lol:

Čini mi se da je dugoročnije rješenje kupiti jedno GNU ostrvo gdje ćemo “igrati” po vlastitim pravilima.

Neću u EU. :mrgreen:

Ma nemoras u Aziju stavljat, dovoljno je u BiH negdje stavit server tog tipa. Nego MP nece nikad umrijet, samo ce iz njega izac jos bolji player, mozda ne pod istim imenom …

Jah

Amila, to možeš slobodno glasno reći. Za mene je EU samo pokušaj da od Evrope naprave Ameriku. Međutim , polako vlada zasićenje na ovom kontinentu. Produkcija ode u Aziju (ili Makedoniju) gdje ljudi rade 12 h dnevno za 100 Evr. mjesečno a Radnici u EU ostaju skupi i bez posla. Najgore je što zakone pišu ljudi koji veze nemaju o odlučujućim stvarima. Ovi zakoni o patentima imaju jedan cilj: da ojačaju privredu, međutim postiće nešto sasvim suprotno. Ojačaće par velikih firmi koje zasijedaju negdje daleko od Evrope. EU je jedna od najvećih zabluda ovog stoljeća.

heh…imam i ja jednu teoriju o EU … naime EU se siri i sve vise zemalja treceg nivoa ulaze u nju tipa Hrvatska, BiH …mene nebi cudilo da jednoga dana polako se velike zemlje pocnu povlaciti iz tog ujedinjenja…a prva bi mogla biti Njemacka, pa zatim Francuska …itd…a na kraju ce tu ostat samo one zemlje koje prvobitno nisu bile u EU…i opet sta dobijes …nista !..istu stvar samo malo drugacije zapakovanu :)…

rip