MS u BiH i hosting

Da malo razgalimo dušu jednim screenshoot-om :stuck_out_tongue:

:baeh:

ja ne vidim sliku… daj stavi je negdje na net… jer ne da mi se hackirati tvoj racunar i traziti sliku pod /home/dragon/MS_on_Lin.gif :stuck_out_tongue: heh…

Pozdrav

Ice

Sorry, bio sam malo euforičan…Ovaj očiti Hosting farm je baš M$-centričan…Get back & try again

Sinoć sam čitao nešto slično na ovu temu, a da bilo je linux vs ms (serveri) i bilo je dosta copy/past nešto slično ovom gore.

apache rules mada opet stoji interesantna konstatacija “server je najslab gdje je najslabija karika u lancu” a to je administrator šta vi mislite da li je to tako?

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=2241
Mada nije baš u vezi sa ovom temom…

Samo da napomenem da ne mozes skenirat sa nmap-om ovo “www.microsoft.com/bih” … samo ovo “www.microsoft.com” …

btw. evo sta meni kaze nmap:

nmap -sS -v -v -O www.microsoft.com

Starting nmap V. 2.54BETA31 ( www.insecure.org/nmap/ )
Host (207.46.225.60) appears to be up … good.
Initiating SYN Stealth Scan against (207.46.225.60)
Adding open port 80/tcp
Adding open port 443/tcp
The SYN Stealth Scan took 202 seconds to scan 1554 ports.
Warning: OS detection will be MUCH less reliable because we did not find at least 1 open and 1 closed TCP port
For OSScan assuming that port 80 is open and port 31611 is closed and neither are firewalled
Interesting ports on (207.46.225.60):
(The 1552 ports scanned but not shown below are in state: filtered)
Port State Service
80/tcp open http
443/tcp open https

Remote operating system guess: Linux Kernel 2.4.0 - 2.4.17 (X86)
OS Fingerprint:
TSeq(Class=RI%gcd=1%SI=35CBB2%IPID=Z%TS=100HZ)
T1(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T2(Resp=N)
T3(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T4(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=O%Flags=R%Ops=)
T5(Resp=N)
T6(Resp=N)
T7(Resp=N)
PU(Resp=N)

Uptime 9.290 days (since Mon Nov 28 17:07:56 2005)
TCP Sequence Prediction: Class=random positive increments
Difficulty=3525554 (Good luck!)
TCP ISN Seq. Numbers: 438BB936 43B6EB3E 4352058D 4308FD38 43B36539 43C0A2AF
IPID Sequence Generation: All zeros

Nmap run completed – 1 IP address (1 host up) scanned in 210 seconds

Nije ovo bilo sa nekom posebnom pretenzijom pa je zato i postovano u OFF ali Tvoj port scaning sa -sS nije FULL TCP/IP port stack…Ja sam se n-ti put uvjerio da se ozbiljni hosting sistemi štite nekom *nix platformom. That’s it …:!:

hm… dobro… prvo nisam skontao u cemu je rijec… sad kontam :wink: i po meni nije nista cudno da se neki sistemi stite firewallima koji su bazirani na *nix.u… stovise - mnogi ( ali ipak ne svi ) datacentri imaju cas DDoS rjesenja i svoje firewalle ( na linuxu ) kako bi zastitili svu infrastrukturu… znaci nabavis negdje mashinu sa windowsom i dicis se kako je mocno ovo ono, a zapravo ti je stiti linux od DC providera :wink:

Pozdrav

Ice

2 dr@gon: ma nije bitno koju sam svitchku koristio u nmap-u , vec ti skrecem paznju da si pogrijesio kod navodjenja “target”-a. Ne mozes sa nmap-om skenirati URL kao sto si naveo www.microsoft.com/bih , vec samo Hostname il IP … Vidis da te upozorio da nisi stavio dobru vrijednost za netmask , tj. rekao ti je ovo:
“Illegal netmask value (0), must be /1 - /32 . Assuming /32 (one host)” …

Meni kako je poznato M$-ovi firewalli il whatever su na *BSD-u

Jah

@maher :!: That’s not the point…Evo URL po tvojoj volji ali je rezultat isti samo je razlika u verziji nmap-a …sada je najnoviji…

vas dvojca ko… ma ne znam sta… svaki trubi svoje :smiley:

Pozdrav

Ice

Pokusavam mu reci da prvi put nije lijepo skeniro, skeniro je cluster2.hitfarm.com , sto pokazuje na neku trecu ip adresu od onih adresa na kojima je microsoft.com

Jah

… mada je tacno da FreeBSD stiti HotMail (;

[quote=maher_]Pokusavam mu reci da prvi put nije lijepo skeniro, skeniro je cluster2.hitfarm.com , sto pokazuje na neku trecu ip adresu od onih adresa na kojima je microsoft.com

Jah[/quote]
pa dobro ako on nije skontao - ne znaci da nisam ni ja :smiley:

kad smo vec kod toga… ako ima toliko .nix i .bsd firewalla, pa proda li Cisco ikoji PIX … sta je sa checkpointom tek :smiley:

Pozdrav

Ice

Kao i mnoge OFF posting stvari i ova ode u FLAME…No offense …Inače, i PIX i CheckPoint su appliance rješenja sa dubokim vezama na neki Genuine unix flavour …

http://www.fantek.org/cisco/wpbascom.htm#introcoms

Peace :wink:

ma nidje veze…

Pozdrav

Ice