[Must have]GNOME menu in KDE (viceversa)

http://www.gtk-apps.org/content/show.php/Gnome+Menu+Extended+(Debian+Package)?content=73515
http://www.kde-apps.org/content/show.php/K+Menu+Gnome+(Debian+package)?content=31031

Ovo sam nekada koristio i izgleda mi lose, npr. ukoliko sam na Gnome-u i ako zelim u kategoriji Internet otvoriti kde aplikaciju Konqueror ona nije tu vec je pod KDE, sto mi izgleda nekako beskorisno, a sada meni ne igra nikakvu ulogu, dali je aplikacija u GTK ili QT vazno je da obavlja svoju funkciju i da je na onom mjestu gdje bi normano trebala da stoji.
Ipak ovo je dobro rijesenje za korisnike sa slabijim racunarom.
A evo jedna i od mene za gnome-panel: http://code.google.com/p/gnome-menu-file-browser-applet/

Ali je zato za one koji instaliraju i Gnome i KDE u kompletu, a ne samo par programa, zaista must have. Sjecam se da je pod “Other” (Gnome, Ubuntu) lista bila duga nekoliko sekundi scroll-anja :smiley: Sve redom KDE aplikacije.

Hvala za linkove nidla :slight_smile:

To je po meni problem distribucije koja ima stav prema “etnički čistom” desktopu.

evo još nešta :slight_smile:
(sshot)

vi ~/.kde/share/config/kickerrc

ispod [menus] dodati
MenuEntryHeight=32

dcop kicker kicker restart

meni je to više do “klanja” između KDE-a i GNOME-a jer ni jedne ni druge previše ne zanimaju oni drugi, tako da ne može doći do kakve takve standardizacije, time je stvar prepuštena distribucijama da se same snalaze (ili ne snalaze), npra mandriva pravi custom menije koji su “pain” za recimo ovaj moj prethodni post, ali su zato aplikacije uglavnom sortirane po funkcionalnosti.

jah evo ima način i za GNOME menije, pa ko voli nek izvoli

[quote]Re: Reducing icon-size in gnome-menu
if you edit the file home/.themes//gtk2.0/gtkrc and add the line gtk-icon-sizes = “panel-menu=24,24” at the top it should work. Change 24 to whatever size you want. If it doesnt work maybe its not the theme in use?[/quote]

Pa nije baš tačno, postoji standard (freedesktop.org) kojeg se svi drže, ali su u nekim distribucijama patchovani GNOME i KDE tako da ne prikazuju opcije u meniju koje u tagovima imaju onaj drugi desktop. Kada to ne bi bilo tako, u menijima bi bile dvostruke opcije npr. “Text Editor” (gedit i kate) i slično. Rješenje je da se svi .desktop fajlovi koje isporučuju KDE i GNOME projekat preprave tako da imaju smisla. Npr. nema potrebe prikazivati gedit u KDE, ali ima smisla prikazati Evolution ili Nautilus ali ih onda treba tako i zvati a ne Mail ili File manager. A to i nije neki strahovit posao, može se za jedno popodne završiti.

Drugi je problem što su freedesktop tagovi tako pravljeni da se ne mogu koristiti sa menijem dubljim od dva nivoa (premalo tagova). To je posljedica istog idiotskog dizajna “što manje opcija da se jadni korisnici ne bi zbunili” - pogodite odakle to dolazi.