meni nekako onaj phpmyadmin ne leži. ne zato što se foliram sa komandne linije, već uistinu imam veću preglednost, kontrolu i bolje pamtim stvari sa terminala. mora da je u pitanju nekakav psihološki fenomen.
tako je i sa vimom - nije mi nikakav problem pamtiti gomilu složenih komandi tipa ggVG ili ;;w… plus što me gui i miš uvijek nekako umore.
evo i sa mysql - lijepo tipkajući složim tabelu na brzaka ne jureći mišem tamo-vamo po ekranu.
a evo i jedan hint ako neko pokušava da uveze eksternu tabelu u .csv ili .txt formatu u mysql (sa load data infile komandom) -
problem je u apparmor aplikaciji koja po defaultu to ne dozvoljava .
Koristim CLI u naletima kad bas nesto brzinski i kratko trebam odraditi, da ne cekam PMA da se upali. I obicno ako neku skriptu trebam izvrsiti najlakse mi
Probao površno. Opet ista priča, umorim se od GUI-ja i šarenila. Mada vjerujem da ovo ljudi koriste i da mnogima pomaže u projektima. Koliko vidim Oracle je odustao od ovog.
Ja vec godinama koristim MySQL Query Browser. Vec pooavno je napusten i zajenjen sa Workbench-om, ali mi Query Browser daleko bolje sjeda. APSOLUTNA prednost nad terminalom je ta sto mozes imati hrpu tab-ova pa time i brze provjeravati rezultate u razlicitim query-jima.
O preglednosti podataka, u odnosu na temrinal je bespotrebno i spominjati.
[quote=afan]Ja vec godinama koristim MySQL Query Browser. Vec pooavno je napusten i zajenjen sa Workbench-om, ali mi Query Browser daleko bolje sjeda. APSOLUTNA prednost nad terminalom je ta sto mozes imati hrpu tab-ova pa time i brze provjeravati rezultate u razlicitim query-jima.
O preglednosti podataka, u odnosu na temrinal je bespotrebno i spominjati.[/quote]
Imam jos uvijek install file za Linux, Mac i Win, pa ako ti zatreba…