MySQL na Knoppixu mi ne radi kako treba!

Da li mi neko može reći šta znači ovo:
root@igorbox:/home/imusic# mysql start
Warning: World-writable config file ‘/etc/mysql/my.cnf’ is ignored
ERROR 2002 (HY000): Can’t connect to local MySQL server through socket ‘/var/run/mysqld/mysqld.sock’ (2)

i jednostavno neće da se pokrene!

Ako treba nešto izmjeniti u my.conf ili debian.conf nemam pojma, jer nisam ništa mjenjao!

Hvala!

probaj pokrenuti ovako: /etc/init.d/mysqld start

Otkucaj kao root:

Imam još jedan problem, a to je da ovog fajla nema na računaru mysqld.sock! Jel se to skida sa neta ili !

ne , taj file treba napraviti mysql server kad se podigne i to je socket file kroz koji ostali programi “pricaju” sa mysql-om … (pod ostalim programima mislim na mysql client, php mysql code, itd …)

E kako će ga on napraviti , ako ne može zbog njega da se digne! To samo sebe isključuje!

pogledaj dali ga imas vec u /var direktoriju , zbaci trazi ovako

find /var -iname “mysqld.sock” -print

i ako ga bude onda ga slobodno obrisi i onda startaj mysql server …

Zato mislim da to nije ta greška, jer mysql pokuša da se pokrene, padne zbog nekog razloga (npr. loše permisije) i onda skonta da nema socket fajla (jer se nije pokrenuo server). Možeš pogledati u /var/log/messages…

Pitanje: da li ti to pokušavaš startati mysql na live cd-u? :slight_smile:

greska lezi u samom my.confu, ti ili neka od aplikacija je poremetila neki od parametara, ako imas backup istog ok, inace procesljaj parametre , po meni je problem sa internim ili relay logom krivac…ali ko zna…

Knoppix je instaliran na hdd !

chown -R mysql:mysql /var/…/mysql/ (neka me isprave ako ima sintaksna greska :smiley: )