Sto se tice Linuxa totalni sam pocetnik, ali probao sam nedavno Knoppix 3.3 koji nije potrebno instalirati. Sta reci, odusevio sam se :o . Ne znam koje su razlike kod ostalih verzija Linux-a ali bih volio poceti bas sa Knoppix-om. Molim da mi se javi netko blize Varesu, u vezi nabavke instalacije.
Pokusao sam sa interneta, ali treba 50 sati skidanja sa mojom vezom.
[quote]Sto se tice Linuxa totalni sam pocetnik, ali probao sam nedavno Knoppix 3.3 koji nije potrebno instalirati. Sta reci, odusevio sam se :o . Ne znam koje su razlike kod ostalih verzija Linux-a ali bih volio poceti bas sa Knoppix-om. Molim da mi se javi netko blize Varesu, u vezi nabavke instalacije.
Pokusao sam sa interneta, ali treba 50 sati skidanja sa mojom vezom.[/quote]
Lijep pozdrav,
Ukoliko si u Varešu, onda bi trebao znati V. Filipovića koji je naš član i koji bi ti mogao prekopirati neku od Linux distribucija. Ukoliko ga ne poznaješ, obrati se meni na mail.
Sto se tice instaliranja Knoppixa, nije potreban poseban CD sa instalacijom nego se instalacija vrsi za istog CDa. Ali ja ti to ne bih preporucio nego fino nabavi neku distribuciju koja je specificno namijenjena za instalaciju na kompjuter. Obzirom da si pocetnik preporucujem ti Suse ili Mandrake/Mandriva.
[quote]Ako dolazis u Sarajevo mozes naletiti na sastanak Udruzenja cetvrtkom.
Sto se tice instaliranja Knoppixa, nije potreban poseban CD sa instalacijom nego se instalacija vrsi za istog CDa. Ali ja ti to ne bih preporucio nego fino nabavi neku distribuciju koja je specificno namijenjena za instalaciju na kompjuter. Obzirom da si pocetnik preporucujem ti Suse ili Mandrake/Mandriva.[/quote]
Hvala mnogo vedrane, potrudit cu se doci u Sarajevo, nije daleko.
Sto se tice koji Linux, mislim nemam iskustva sa istim pa je svaka vasa sugestija dobro dosla, kako sam probao bas Knoppix i iznenadila me podrska za Hardwer, pa mislim za pocetak, mnogo bi mi bilo boriti se sa drajverima,