Nagli pad broja Linux korisnika u Zenici

http://counter.li.org/reports/place.php?place=BA%3AFbih%3AZenica
:!: :?: :idea:

Mislim da se ne radi o padu broja korisnika u Zenici, mislim da je ovdje više stvar aktivnosti korisnika. Trenutno je svako prilično preukupiran fakultetom, ispiti su u toku i svako se dograbio knjige. Također treba da kažem da su pripreme za ovogodišnji Linux seminar u toku i na tome smo najviše trenutno skoncentrisani. Od polovine ovog mjeseca u Zenici počinje niz aktivnosti vezanih za Linux i to prevodilački maratoni (imam u planu dva u Zenici i jedan u Mostaru pri Fakultetu Informacijskih Tehnologija), nekoliko radionca i tako dalje. Dakle, trebamo se malo pomaketi.

Pitam se kako uopste mjerite broj korisnika? A kako vidim u gomez-ovom komentaru on je nasao jednostavan nacin da to izmjeri:

Broj korisnika linuxa = broju ljudi koji se druze povodom raznoraznih aktivnosti kao sto je maratonsko prevodjenje.

Mislim da ta racunica nije bas cista…

koliko vidim zenicani na pravaru hoce veci broj clanova :slight_smile:
Naletih na Zgembo Adislic :slight_smile:

Lijep pozdrav,

Prema onome što ja znam ovaj counter svakako nije objektivan pokazatelj, međutim svakako je koristan. Sa obzirom da znam najveći broj registrovanih korisnika mogu reći da je ova cifra tačna (Zgembo imal te? :wink: 8))

Na counter se Share mogu prijaviti svi, tako da mu je objektivnost poljuljana. A što se tiče maratona, sa obzirom da na njih dolazi uvijek ista ekipa, slobodno mogu reći da se između ovog countera može postaviti znak ekvivalencije.

Sa poštovanjem,