Željeli bismo nagraditi što više učesnika online prevodilačkog maratona. Da sad ne izmišljamo šta i kako, možete nam pomoći.
Šta biste vi voljeli dobiti na maratonu?
Nekakav gadget, knjiga, muzika …
(treba biti nabavljivo u BiH, a knjige možete čak tražiti i na Amazonu)
Pokušajte se ograničiti na manju sumu (30 - 40 KM po nagradi bi bilo prihvatljivo), i imajte na umu da je cilj nagraditi što veći broj ljudi sa što ljepšim poklonom (hoće li meni ko kupiti plišanog pingvina, he he)
Adise, mozda kada bi nasli shtele te bi majce mogle biti 10 KM. A i da se mogu dobiti na maratonu kao nagrada i da se mogu kupiti u ULK-u, a svim clanovima poust bi bio 10%.
Ovo je super ideja za majce sa ULK logotipom, od tog bi mogli napraviti i bussiness, npr. za donacije preko 10KM majice donatorima, za clanarinu majice free … etc. super ideja za promoting …
eeeeee… osim ULK logotipa, na majcu bi trebalo staviti nesto dodatno kao neki tekst ( sala tipa “I’m root, if you see me laughing, you better have a backup” )… itd… kuzite me…
sto se tice nagrada… dajte da to bude fakat neki promotivni materijal… sta cu ja od kutije DVDova? juhu… snimiti seriju CSIa ili slicno majce, kursevi, orginalne distribucije, clanarina itd
eh kad bi se na njega jos mogao stampati logotip… znam da se moze, ali bojim se da je to izvan finansijske moci ULKa ( osim ako project manageri ne nadju dobre sponzore )…
Moglo bi i majica i USB stick, ali kada se nadje lova. Sto se tice majica, mogli bi na ULK pocetnu stranicu staviti link na poddomenu na kojoj se mogu vidjeti slike majica, moze se odabrati velicina (L, XL, XXL). To bi radili neki odgovorni ljudi i islo bi preko onoga “neko naruci, ULK clan ga zovne i nadju se, taj neko donese lovu, a clan ULK-a majicu”( kao za distribucije). Majice mislim da se mogu stampati u Fis Vitezu za nekih 10 KM (ukljucena bijela majica kratkih rukava i stampanje).
bravo… upravo si se prijavio za dilera majica… .sta cekas… nastampaj par majica i prodaji ako si vec tako dobro informisan, onda nije problem da pitas par kompanija da te sponzoriraju ( na majicama bi pisalo nesto tipa “powered by…” )…
Osim toga, treba imati na umu da te majice koje koštaju 10 KM su vrlo nekvalitetne i logo se skine nakon prvog ili drugo pranja - imamo već iskustva s tim.