Najbolja distribucija za programere?

To je poprilicno stvar navike, da pozajmim tvoje formulacije uz manju izmjenu:

nepoznato != komplikovano
drugačije != komplikovano
new school != komplikovano

:wink:

Koliki demagog čovjek mora biti pa da ne primijeti da se ovdje govori o jednostavnosti korištenja a ne o nekakvoj arhitekturalnoj jednostavnosti?

Velika većina ljudi od sistema objavljenog u 2007. godini očekuje da se starta u grafičkom modu, te da isti mod radi na maksimalnoj dostupnoj rezoluciji, bez vizuelnih artefakata, sa punim power managementom (ako je u pitanju laptop) itd. Velika većina ljudi kada dobije tekstualni login misli da se nešto pokvarilo, ugasi računar i zove majstora. Nekome (ne meni!) je to siguran znak da su velika većina ljudi idioti. Što se mene tiče, najjednostavnija je ona distribucija koja će ponuditi maksimalnu hardversku podršku i apsolutno je nebitno koliko kernel patcheva je uključeno da bi to radilo i koliko se diska zauzme nakon instalacije. Slackware je za one koji znaju razliku (i kojima je dovoljno stalo).

Hehehe, još je gore nego što misliš. Ja čak smatram Slackware veoma (apsolutno) jednostavnim za korištenje, no pretpostavljam da sam ipak previše nafuran.

Anyway, meni je inače drago što svako ima svoje mišljenje, doživljaj distribucije, svog favorita…A taj budući Linux programer nek probere nešto jestivo (popularno) za početak. Ima vremena za razvijanje ukusa :wink:

Ph@n@tik.