Interesuje me da li je neko naišao na Linux distro koji je
specializiran za servere i nema sa sobom desktop opciju.
Sem RedHat i Trustix-a ima li šta drugo ?
Zahvalan
#sahbaz
Interesuje me da li je neko naišao na Linux distro koji je
specializiran za servere i nema sa sobom desktop opciju.
Sem RedHat i Trustix-a ima li šta drugo ?
Zahvalan
#sahbaz
Probaj ESMITH da nadjes ili kako ga ameri zovu “ismet”
Probacu da ti nadjem kopiju, imao sam negdje njihov cd, baziran je na RH
sta fali ako ima opcija za desktop?
mislim, uvijek je mozes iskljuciti
Odluka je pala na Debian za server i desktop !
Apt-get rastura !
Hvala svima na mišljenjima i linkovima !
Živjeo Debian !
Debian rulez - sahbaz sigurno se neces pokajati…
FreeBSD … nemam losa iskustva ni sa linuxom, medjutim FBSD je stabilniji po mom iskustvu, i brzi je i od slackware-a …
naravno ovo je dijelom subjektivno, medjutim posto koristim oba sistema … ja preferiram FreeBSD, ali sa Debianom neces sigurno pogrijesiti … iako bi ja uzeo Slackware :))
M.
Ljudi Pitanje je staro godinu dana… rekoh samo da pomenem… :lol:
pa sta si izabrao :))
M.
Zar ti moja ikona nista ne govori Mirza ? 8) :lol:
i da pisem i da gledam … sve odjednom? istovremeno? hehe, tesko, vec ceakm vikend.
M.
Onda ocekujem odgovor u subotu … :lol:
meni danas u 12 pocinje godisnji … 10ak dana … tako da nema nista u subotu … apstiniram bar jedan dan :))
M.
Evo uporedo koristim debian, slackware i fbsd… definitivno je fbsd najstabilniji. slackware verzije od 8.0 pa ovamo su jaaaaaako osjetljive na RAM. isprobao sam jedno 20 plocica ram-a po 64, 128 i 256 mb. sa nekim radi k’0 simplon a na nekima “segmentation fault” debian na takvim uspori do daske, ali ipak ostane na nogama, a fbsd pici kao da je sve ok. ako neko radi na slackware-u malo duze, na *bsd-u ce se osjecati kao kod kuce … pravo domacinski
OpenBSD je isto cool al’ je vise za fw/server rjesenja nego za desktop.
ali … sve je stvar ukusa i navike. neko ce i http://dettus.dyndns.org/dettuxx/ natjerati da sljaka po njegovim potrebama
trip0d