Nastavak kurseva

Zadovoljstvo mi je da obavijestim sve posjetitelje foruma da ce se od 1. oktobra nastaviti kursevi u organizaciji ULK BiH.

Kursevi su organizovani u saradnji sa firmom ProFuturo ( www.profuturo.ba - uskoro), adresa je Kosevo 34 (odmah iza Druge gimnazije). Prijaviti se mozete za sada na info at linux.org.ba.

Kursevi su:

UVOD U LINUX I KDE
Elementi graficke okoline i obavljanje osnovnih zadataka potrebnih za svakodnevnu upotrebu Linux radne stanice. Opcija: graficka instalacija Linuxa (Mandrake ili Suse).
Trajanje: 16 casova (oko 1 mjesec)
Cijena: 40 KM

OPENOFFICE.ORG
Kurs obuhvata koristenje komponenti Writer, Calc, Impress i Draw, od najosnovnijih radnji pa do pripreme kompleksnih dokumenata i knjiga.
Trajanje: 35 casova (oko 2 mjeseca)
Cijena: 100 KM

LINUX OPERATIVNI SISTEM
Koristenje i administriranje Linux racunara u uslovima izolovanih radnih stanica ili manjih lokalnih peer-to-peer mreza. Distribucije Linuxa i razlike medju njima, detaljno o instalaciji, bash shell, osnovne komande, struktura direktorija (FHS), package management, X.org, kernel - moduli i rekompajliranje.
Trajanje: 40 casova (oko 2 mjeseca)
Cijena: 100 KM

Jedan cas traje 45 minuta s tim sto ce se najvjerovatnije nastava odvijati dva ili tri puta sedmicno po dva casa (sa 5-minutnom pauzom). Cijene su prilicno sigurne a bice 100% sigurne u ponedjeljak.

Predavaci su clanovi ULK. Po uspjesnom okoncanju kursa, polaznici ce dobiti certifikat ULK, a svi polaznici ce takodje dobiti CDove Linuxa i odstampan materijal (za sada samo za kurs br. 3). Kurs krece onog trenutka kada se skupi grupa od 12 polaznika. Svi koji se prijave do 1. oktobra imaju popust od 10%.

U najskorije vrijeme cemo pripremiti sajt sa ovim i drugim informacijama, materijalima, linkovima itd.

Evo prijavljujem se za kurs broj 3 LINUX OPERATIVNI SISTEM, ako je ovo mjesto za prijavu, ako ne, onda javi gdje se može prijaviti.

Hvala sto si mi skrenuo paznju :slight_smile: dodao sam info at linux.org.ba

Veoma dobra vijest vezano za kurseva Linux-a. Volio bih da jos dobijem cijene pa da mogu da se prijavim na vrijeme.
Dali neko moze da kaze kolike ce cijene odprilike da budu ?
hvala

Objavio sam cijene kurseva…

a šta mislite da dajete kurseve oko konfiguracije mrežnih servisa, možda bi se više ljudi javljalo :slight_smile:

Molim Vas dali mozete da mi kazete kako ide ova prijava ?
Ja sam se prijavio prije 10-15 dana ali nemam nikakav odgovor !!!
Dali je isravna adresa ? info@linux.org.ba

Right, I’m your temporary replacement demonstrator and today we’re going to put our assignments aside for half an hour to learn about the REMARK function, or, as it’s known to the computer literate world, rm…

:slight_smile:

funny… what does DD stands for :wink: hehehe

ali ideja o mreznim servisima i nije losa :wink:

Pozdrav

ICE

Jeste, adresa je ispravna. Mail od osobe sa imenom “harun” nismo dobili, dobili smo nekoliko mailova i na sve je odgovoreno odgovarajućim informacijama. Možeš kontaktirati i ProFuturo direktno na info at profuturo.ba.