Navala korporativnosti

lo.

U zadnje vrijeme primjecujem dosta reklamacija na Off Topic forumu i meni licno je poprilicno iritantno obzirom da dosad nijedan link nije nikako vezan za bilo sta FOSS/OSS terminima. Nije da sam pegla, al imamo li ikakav policy za reklamiranje na forumu?

ma treba brisati bez ikakvog obavjestenja i/ili upozorenja :slight_smile:

i mene pravo nervira

samo banuj redom

Ja sam u zadnjih par slučajeva (uključujući i ovo danas) “dijelio” privremene banove od 3 dana, ako su u pitanju lokalni ljudi, a ne stranci ili botovi (koji dobiju ban for life). Ako se i ostali slažu, trebalo bi to ozvaničiti u pravilniku … Znači, policy bi bio: Nema reklamiranja vašeg pet foruma, stranice, kompanije; nema (polu)komercijalnog oglašavanja, osim ako nudite posao nekom Linuxašu :smiley:

Jedini lijek je ban :wink:

Ja mislim da bi trebalo odobriti sve sto JEST vezano za FOSS/OSS (jer ipak cilj Udruzenja je da to podrzava), ali evo jos malo pa ce neko pasteat reklamu za dernek.ba sto (meni bar) djeluje kao ofiran nacin za povecavanje “popularnosti” - u prevodu, umjesto da daju koji dinar nekoj prometnoj stranici (sarajevo-x?) idioti stavljaju reklame na forum sto je ekvivalent da ja lijepim plakate Udruzenja u zemaljskom muzeju.

Ova diskusija bi bila super da je nismo već imali prije 3 godine i to pitanje adekvatno riješili:
http://start.linux.org.ba/Razgovor:Pravilnik_ULK_Foruma
vidjeti tačku 7

Koliko ja znam, “Razgovor” (prije bilo i bice opet “Diskusija”) stranice su za (guess what?) diskusiju – tj. kad neko otvori prvi put forum, klikne gore na Pravila, bice usmjeren na ovu stranu u kojoj se nigdje ne spominje nista o tome. Tako da, iako ste imali diskusiju, niste nigdje nista ni javili ni objavili (otprilike ko spiskovi vozaca za polaganje u KS - zalijepe nedje na neku skolu pa ti idi se trazi kad polazes).

Ja cu dodat i tu stavku u pravilnik (ako se ostali slazu).

Nisam ni znao da ova stranica postoji :smiley:

Toliko o diskusiji :slight_smile:

Blah.
http://lists.linux.org.ba/mailman/private/odbor/2006-June/000265.html
http://start.linux.org.ba/index.php?title=Pravilnik_ULK_Foruma&action=history
http://start.linux.org.ba/index.php?title=Razgovor:Pravilnik_ULK_Foruma&action=history
Interesantno Adise da ne znaš za taj članak (pod Razgovor) obzirom da si ga i ti editovao :wink:

Mislim to je totalno simptomatično za sveopšti nerad u udruženju da neko nešto napravi i da zatim ljudima toliko mrsko bude da to barem i pročitaju da nakon nekog vremena opet postavljaju pitanja na koja je davno odgovoreno.

P.S. Izvinjavam se, nije tri godine nego ipak malo manje od dvije.