[quote=afan][quote=medo]terminal:
killall gnome-panel[/quote]
hadzija, mozel’ malo detaljnije sta ja to radim?
ono “killall” mi se ne svidja ni najmanje :D[/quote]
ok. google-o sam malo i skont’o sta je… ih, brate, sto me tako prepade…
ok. sve je proslo bez problema - sto se tice instalacije novog VB-a
priikljucio sam external HD i pojavio mi se na Ubuntu-u. Onda sam ga unmount - kako ste mi rekli ranije.
startao sam VB i USB nije prepoznat. Znaci nece automatski. na “Detail” dijelu stoji USB 1 (1 active). prije, sa starom verzijom VB-a je bila nula i ja sam onda se igr’o sa Postavkama (Settings), dodao nekakav filter (?!?) i onda mi se pojavio ovo 1. Ali ni tada nije bio prepoznat, sa starom verzijom.
Prije nego pokusam ovo sto je adis napisao, da li treba nesto da uradim u samoj postavci?
[quote=afan]ok. sve je proslo bez problema - sto se tice instalacije novog VB-a
priikljucio sam external HD i pojavio mi se na Ubuntu-u. Onda sam ga unmount - kako ste mi rekli ranije.
startao sam VB i USB nije prepoznat. Znaci nece automatski. na “Detail” dijelu stoji USB 1 (1 active). prije, sa starom verzijom VB-a je bila nula i ja sam onda se igr’o sa Postavkama (Settings), dodao nekakav filter (?!?) i onda mi se pojavio ovo 1. Ali ni tada nije bio prepoznat, sa starom verzijom.
Prije nego pokusam ovo sto je adis napisao, da li treba nesto da uradim u samoj postavci?[/quote]
Moras editovati fstab za usb koliko se sjecam.
izvoli ovo ce dodati u fstab opciju za usb:
terminal
echo “none /proc/bus/usb usbfs devgid=$(grep plugdev /etc/group | sed ‘s/plugdev:x:(.):./\1/’),devmode=664 0 0” | sudo tee -a /etc/fstab
poslije:
sudo mount /proc/bus/usb
poslije:
sudo /etc/init.d/vboxdrv setup
The following list shows the enterprise features that are only present in the closed-source edition. Note that this list may change over time as some of these features will eventually be made available with the open-source version as well.
* Remote Display Protocol (RDP) Server
This component implements a complete RDP server on top of the virtual hardware and allows users to connect to a virtual machine remotely using any RDP compatible client.
* USB support
VirtualBox implements a virtual USB controller and supports passing through USB 1.1 and USB 2.0 devices to virtual machines.
* USB over RDP
This is a combination of the RDP server and USB support allowing users to make USB devices available to virtual machines running remotely.
* Serial ATA controller
Like a real SATA controller, VirtualBox’s virtual SATA controller operates faster and also consumes less CPU resources than the virtual IDE controller. Also, this allows you to connect more than three virtual hard disks to the machine.[/quote]
posto mi TomTom nije pri ruci posluzio sam se obicnim externim HD-om.
kako je receno, unmount external, startam XP - nista. Ali cim ugasim XP externi HD se automatski mount-uje, odmah.
ma, vidio sam vec ovo, ali mi ne pomaze nista jer uopste ne kontam sta radi… hrpa hijeroglifa… :D[/quote]
konacno je rijeseno.
natakarim TomTom GPS na laptop i mali JET mp3 player na laptop ali preko docking-a. XP vidi TomTom ali ne vidi JET. I onda sam skont’o da je “problem” bio u docking’-u. nijedan USB na dockingu nije bio podrzan. Onda mi je kolega sa posla pomogao, instalirao “Guest Additions” za koje mi nikad nije palo na pamet da treba da instaliram, jos malo ceprk’o tako da je sada sve sredjeno. cak i mis vise ne treba da prebacujem sa desnom tipkom. automatski se “presaltava”. super.
hvala svima koji su mi pomogli jer sam kroz ovo skont’o malo vise o virtualnom boxu i virtualnoj mashini i sl.
p.s. kako da promijenim Subjekt teme da je [RIJESENO]?