Ne mogu instal sistem

Imam problem prilikom diyanja ubuntu 10.10 instalacija je pukla pa sam morao reset PC tada sam vidio da se grub sje++o kada sam pokusao opet win7 dignuti desila se neke greska prilikom brisanja particija tako da je i tu blokiralo
nakon toga vise nisam mogao ni jedan sistem instal jednostavno dodje samo do koraka gdje trebam particije odrediti i yaledi se jednostavno nece da ih ocita
kada sam pokrenuo linux live CD vidio sam da ih sada u my pc ima preko 20 sve je to ista particija ali je pokayuje vise puta

sta da radim >S

Uzmi neki program za particionisanje, npr. partition manager pa probaj njime prvo da sredis particije. Ili kada dignes live cd pokreni gparted (negdje je u meni-u, ne znam tacno) pa s njime pobrisi sve particije i ponovo napravi sta ti treba.

[quote=Senid]Imam problem prilikom diyanja ubuntu 10.10 instalacija je pukla pa sam morao reset PC tada sam vidio da se grub sje++o kada sam pokusao opet win7 dignuti desila se neke greska prilikom brisanja particija tako da je i tu blokiralo
nakon toga vise nisam mogao ni jedan sistem instal jednostavno dodje samo do koraka gdje trebam particije odrediti i yaledi se jednostavno nece da ih ocita
kada sam pokrenuo linux live CD vidio sam da ih sada u my pc ima preko 20 sve je to ista particija ali je pokayuje vise puta

sta da radim >S[/quote]
prije instalacije ubuntu-a provjeriš cd (ima prilikom boota check media) možda ima nekih skršenih paketa, meni se recimo to dešavalo na 10.10 sa korumpiranom verzijom iso image-a da instalacija pukne

ps:
pokreni win7 dvd. bootaj i odaberi repair

nidla pokusavao sam to sto ste rekli nije uspjelo onda sam pobrisao particije od lin i win pa sam tako uspio

moze lock