Imam problem prilikom diyanja ubuntu 10.10 instalacija je pukla pa sam morao reset PC tada sam vidio da se grub sje++o kada sam pokusao opet win7 dignuti desila se neke greska prilikom brisanja particija tako da je i tu blokiralo
nakon toga vise nisam mogao ni jedan sistem instal jednostavno dodje samo do koraka gdje trebam particije odrediti i yaledi se jednostavno nece da ih ocita
kada sam pokrenuo linux live CD vidio sam da ih sada u my pc ima preko 20 sve je to ista particija ali je pokayuje vise puta
Uzmi neki program za particionisanje, npr. partition manager pa probaj njime prvo da sredis particije. Ili kada dignes live cd pokreni gparted (negdje je u meni-u, ne znam tacno) pa s njime pobrisi sve particije i ponovo napravi sta ti treba.
[quote=Senid]Imam problem prilikom diyanja ubuntu 10.10 instalacija je pukla pa sam morao reset PC tada sam vidio da se grub sje++o kada sam pokusao opet win7 dignuti desila se neke greska prilikom brisanja particija tako da je i tu blokiralo
nakon toga vise nisam mogao ni jedan sistem instal jednostavno dodje samo do koraka gdje trebam particije odrediti i yaledi se jednostavno nece da ih ocita
kada sam pokrenuo linux live CD vidio sam da ih sada u my pc ima preko 20 sve je to ista particija ali je pokayuje vise puta
sta da radim >S[/quote]
prije instalacije ubuntu-a provjeriš cd (ima prilikom boota check media) možda ima nekih skršenih paketa, meni se recimo to dešavalo na 10.10 sa korumpiranom verzijom iso image-a da instalacija pukne