imam ubuntu 5.10 kako da napravbim konekciju za net. ni na jednom driveru nemam podrsku za linux. zna netko mozda neki link za modeme (osim linuxanta jer se plaća).
e jel mi netko moze pomoc kako mi player svira MP3 (rythmbox) znam da treb aonaj gstream lai ne mogu uopce na net. a kad skinem te kodove ili codece ne mogu instalirat.
napisem ono sudo (codec) install ili koji vec kernel je on mi trazi password i kad ga treba upisat uopce ga ne mogu upisat… i onda mi napise sorry try again.
taj linux je stvarno mal šugav… uvijek pratim readme i nist mi ne zeli otvorit…
imamm driver za zvucnu, hocu ga instalirat i kaze mi da napravim file u src/usr mislim da je tamo uopce ne zeli. ja probam ovako preko učelja tamo uopce ne mogu napravit nista… zasto je taj linux tako šugav i kompliciran.
jel moze netko rec korak po korak kao ose sve instalira. jel ja inace ne mogu nist instalirat.
kako ne mozes upisat password? zasto mislis da ga ne mozes upisat?
ako je zbog toga sto ne vidis “zvjezdice” kad ga pises , moj odgovor na to ti je da: LINUX NIJE WINDOWS !!!
i ne mozes direktno iz neba u njedra, moras malo i citat! (mislim na knjige, a ne README … koji sluzi za onsnovne informacije i dalje upute korisnika na neke adrese gdje se moze naci opsirna informacija )
da bi ti neko pomogo oko zvucne, moras prvo navesti koju zvucnu imas u kompu…
te gore kvazi modeme sto si naveo mozes zaboravit. isto ko da ih i nemas… nadji sebi neki externi modem (koji se spaja na com[=serijski] port)…
e tocno to Dinko… samo mi je malo glupo za pocetnike da imas tako glupe komplikacije a i odvrtano je to instaliras nesto i to uopce ne podrzava mp3. to mi ne ide u glavu… ali sve bi biilo lakse da se samo mogu spojit na net onda sve ostalo sredio… a bez toga nista… samo da ima manual kak da se spojim na net… i instaliram modem jer ne planiram kupovat mnovi kad vec imam 2. ne kazem da je linux los nego samo malo zajeban ZA MENE jer ja nisam vec 3 godine radio u ovim dos programima etc. nego sam stalno bio u win i sad sam doso na ovo… to je malo preeeevelika razlika… ali pokusat cu ga skuzit.
Ma najbolji OS je onaj kojeg stalno konfigurišeš i čačkaš postavke i onda ti radi…k’o mlijeko
Većina nas je prije bila na Winblowsu a sada smo se okanili, i ti to isto uradi, razlika nije velika (kako gdje gledaš, negdje je ogromna a negdje je ni nema) …
da znam… dobro si to reko… skuzit cu ga i ja jednog dana… stvar je utome sto u mom mjestu ima linux 2 ljudi… moja cura i ja i onda ne zna nist bolje nego tako da onda moram fektat sve okolo po netu a to mi mrsko… dobit cu racun za ovj mjesec… i to masni
imam ubuntu 5.10 kako da napravbim konekciju za net. ni na jednom driveru nemam podrsku za linux. zna netko mozda neki link za modeme (osim linuxanta jer se plaća).
e jel mi netko moze pomoc kako mi player svira MP3 (rythmbox) znam da treb aonaj gstream lai ne mogu uopce na net. a kad skinem te kodove ili codece ne mogu instalirat.
napisem ono sudo (codec) install ili koji vec kernel je on mi trazi password i kad ga treba upisat uopce ga ne mogu upisat… i onda mi napise sorry try again.
taj linux je stvarno mal šugav… uvijek pratim readme i nist mi ne zeli otvorit…
imamm driver za zvucnu, hocu ga instalirat i kaze mi da napravim file u src/usr mislim da je tamo uopce ne zeli. ja probam ovako preko učelja tamo uopce ne mogu napravit nista… zasto je taj linux tako šugav i kompliciran.
jel moze netko rec korak po korak kao ose sve instalira. jel ja inace ne mogu nist instalirat. :([/quote]
Pa dobro sad i mene je zezao mp3 malo procackas i eto isto tako sam imao problema sa gledanjem filmova na tom istom ubuntu 5.10 i to se da srediti, ali ako vec postoji verzija ubuntu 6.06 a evo prica se i o 6.10 zasto ne probas staviti ovu noviju verziju 6.06; verzija 6.10 je jos testna. Ja sam bar tako rjesijo svoje probleme.
Bar bi ja probao kao sto i jesam, osim toga imas dosta toga na forumu i na oficijalnoj stranici ove distribucije.
narucio sam 6.06 sa neta… najnovije sto dijele… to cu dobit tek kasnije… a ovo ostalo ne mogu od nikog nabavit… a nije mi palo na pameta da skidam s neta… mislim da ipak imam pametnijih stvari za radit nego trosit novce na netu…
Zašto ne rade MP3ce na Linuxu?
Zato što je MP3 format patentiran! Pročitaj više o softverskim patentima: http://www.nosoftwarepatents.com/ http://webshop.ffii.org/
Koristi OGG format koji je daleko kvalitetniji i nije zakonski opterećen. Osim toga može se vrlo jednostavno napraviti MP3 da radi, ali moraš malo uložiti truda i imati internet konekciju.
Fakat čovječe fali ti neko najosnovnije informatičko predznanje prije konstatovanja da je linux “šugav”. To su stvari koje se ne mogu riješiti, neke firme podržavaju Linux a neke ne… Korisnici trebaju biti dovoljno svjesni da prije kupovine provjere da li će im firma koja im je prodala hardver ili softver prvom prilikom zabiti nož u leđa npr. kada pređu na Linux.
Pozz svima!
Vec nekoliko dana na kompu imam suse 9.3, a imam iste problem kako rebbit, pokusaovao sam da se konektujem na net ali mi nije poslo za rukom…
Modem mi je ethernet adsl, Siemens speedstream 4100
Vec nekoliko dana citam forum ali mi ne ide bas, bas (ali necu odustati)…
Javlja mi se isti problem to sa pass-om upisem, ali kao da nije ispravan… Zbog cega se javlja taj problem??? Najbitnije mi je da osposobim net, pa polako da shvatam ostale stvari.
Ovako procitam nesto onda se iskljucim s wina, predjem na linux pokusham to, ne ide (razocaran) se opet vracam na win
help me…
Ja NE mislim da je linux “šugav”, EXTRA JE!!!
[quote=nele]Pozz svima!
Vec nekoliko dana na kompu imam suse 9.3, a imam iste problem kako rebbit, pokusaovao sam da se konektujem na net ali mi nije poslo za rukom…
Modem mi je ethernet adsl, Siemens speedstream 4100
Vec nekoliko dana citam forum ali mi ne ide bas, bas (ali necu odustati)…
Javlja mi se isti problem to sa pass-om upisem, ali kao da nije ispravan… Zbog cega se javlja taj problem??? Najbitnije mi je da osposobim net, pa polako da shvatam ostale stvari.[/quote]
Meni (a i nekolicini drugih ULKovaca) isti taj modem radi savršeno pod raznim distribucijama… jesi li siguran da ne kucaš pogrešan password npr. zbog drugačijeg rasporeda tastature (tamo Hr/Bs, vamo Us).
Rekod da bude bezveze dvije iste, pa zato sam ovdje iznio svoj problem…
Malo sam se zbunio, citao sam na forumu, te ovako za ovu distribuciju, te onako za onu…
Sta zapravo trebam uraditi…???