Ne mogu naci Compiz Manager?

Imam instaliran Compiz na Ubintu 9.04. medjutim, ne mogu naci “manager” da ga malo dotjeram? nema nigdje “advanced desktop effects” ili desktop-manager ili bilo sta slicno?

sasavo pitanje, jel’ da?
:slight_smile:

kada odaberem System > Preferences > Display dobijem poruku
"Could not get screen information
RANDR extension is not present.

?!?!?!?

Nema ga, moras instalirati, nadji paket compizconfig-settings-manager

http://cybernetnews.com/how-to-enable-compiz-fusion-in-ubuntu/

[quote=Skywalker]Nema ga, moras instalirati, nadji paket compizconfig-settings-manager

http://cybernetnews.com/how-to-enable-compiz-fusion-in-ubuntu/[/quote]
da. compizconfig-settings-manager nije bio instaliran.
hvala!
:clap:

good news: sve radi.
bad news: ne znam setovati.

ima ba mali malion kombinacija i nesto mi se sada ne sjedi 2-3 sata za uputstvom za upotrebu zbog dvije-tri stvarcice.
znam, znam… prvo “google is your friend” pa onda forum, ali ako mozemo malo da ubrzamo… :slight_smile:

trebam “samo” objasnjenje za 3 stvari:

1. kako da pomjeranjem misa u gornji lijevi cosak smanjim (ne minimiziram nego smanjim) prozore da svi prozori stanu na desktop i onda klikanjem na neki od prozora dovedem ga “naprijed”/aktiviram ga. slicnu caku imam na ibook-u i svidja mi se.
  2. pojeranjem misa u donji lijevi cosak MINIMIZIRAM sve prozore, odnosno dobijem vidljiv desktop
  3. pomjeranjem misa u desno (ne coskovi nego cisto desno) prebaci me na sljedeci desktop.

eto, samo toliko. pa ako nekome nije zahmet…

Instaliraj “simple-ccsm” paket. :slight_smile:

ne bi bilo zgoreg i pokoji podatak uz prijedlog?

hhhh

Kad si ga vec instalirao odes na “System” > “Preferences” > "Simple CompizConfig"
Efekti si svrstani u tabove izmedju kojih ces naci tab “Borders” gdje mozes,kao sto si trazio gore u postu, da definises sta ce pomjeranje tvoga misa u odredjeni kutak da proizvede.

Zalio si se na kompliciranost compizconfig-settings-manager-a, ovaj “simple-ccsm” je dosta jednostavniji, sto mu samo ime govori.