Ne radi m imis na VirtualBox-u, odnosno na XP-ju?

instalirao sam VirtualBox i WinXP. Bez problema.
izgleda kao da mi ne moze prepoznati mis jer kad kliknem na XP desktop dobijem ovu poruku http://afan.net/images/VirtualBox-1.png
mis je ok sa XP-jem jer isti koristim i na “regularnoj” XP masini.
tastatura se prihvati na VB i mogu da je koristim, ali ne i mis?

Klikni Capture, a kada hoces da oslobodis mis na desnoj strani tastature ctrl i desni klik na mis :slight_smile:

:smiley:
kliknem ja na capture ali se nista ne desava…

Jesi instalirao Virtualbox drajvere u XP-u?

nisam instalirao nista mimo virtualbox-a i XP-ja. nisam skont’o da treba ista extra da instaliram?

instaliraj guest addons, cini mi se da imas jednu od opcija pri mount-anju uredjaja na vec pokrenutu vm, koji ce mount-ati u virt. windozu cd sa autostartom, onda se samo prebaci na win i prati korake.

kliknem ja na capture ali se nista ne desava…[/quote]
Kada kliknes na capture kliknes drugi put u windows-prozoru, mozda je bolje da ides na seamless mode, valjda ce onda fersirati :slight_smile:
Koji je virtualbox, sa synaptica ili preko stranice od virtualbox-a, ja koristim uvijek sa njihove stranice i radi kako treba, nikada problema sa windowsom nisam imao :slight_smile:
Da i usb radi kako treba,
PS. za Intrepid Ibex dovoljno je samo unijeti u fsta slijedecu stavku za usb

#usbfs none /proc/bus/usb usbfs devgid=46,devmode=664 0 0
To je jedini hack koji treba odraditi nakon instalacije virtualbox-a, ukoliko zelis USB device.

moraces se spustiti na moj nivo :smiley:
sto jedan voditelj na radiju rece: “talk to me like I’m 4”

kliknem ja na capture ali se nista ne desava…[/quote]
Kada kliknes na capture kliknes drugi put u windows-prozoru, mozda je bolje da ides na seamless mode, valjda ce onda fersirati :slight_smile:
Koji je virtualbox, sa synaptica ili preko stranice od virtualbox-a, ja koristim uvijek sa njihove stranice i radi kako treba, nikada problema sa windowsom nisam imao :slight_smile:
Da i usb radi kako treba,
PS. za Intrepid Ibex dovoljno je samo unijeti u fsta slijedecu stavku za usb

#usbfs none /proc/bus/usb usbfs devgid=46,devmode=664 0 0
To je jedini hack koji treba odraditi nakon instalacije virtualbox-a, ukoliko zelis USB device.[/quote]
kada kliknem na “capture” i drugi put na Win - opet m se pojavi “capture” prozorcic?

sta je “seamless mode”?

virtualbox je “original”, sa njihove stranice. onaj sto sam instalirao sa synaptica sam prethodno obrisao, prije nego sto cu instalirati “originalnu” verziju.

sta je intrepid lbex?

gore u menu baru imas MACHINE, kad kliknes na to imas opciju install guest addons, ce ti se u win-u otvorit wizard…
seamless mode omogucava “smjestanje” win prozora unutar linux desktopa, s tim sto ce ti task/start/systray bar windoza biti dole, osim ako ne stavis opciju autohide.