Ne vidim sistem ubuntu 10.10

Pozdrav! Nov sam ovdje, instalirao sam ubuntu 10.10 i potrajalo je to par sati, dok sam skinuo sa neta svaki update koji je tražila instalacija. ubuntu je instaliran na jednoj particiji a win7 na drugoj(C:). Međutim nakon što sam na kraju instalacije restartovao PC od linux-a ni traga ni glasa, nikakav izbor OS-a prilikom boot-a, jednostavno podigne se win 7 kao da drugog sistema nema. Molim pomoć

predpostavljam da je greska prilikkom redosljeda instalacije jer bi prvo trebao instalirati windows7 a nakon toga linux i meni je tako bilo koliko sam skonto windows se sam postavi kao “default” sistem
dok linux nakon instalacije pretrazi disk da otkrije koji jos sistemi imaju na njemu da bi mogao instalirati GRUB (na njemu vrsis izbor OSa

uglavnom prvo win7 onda linux i trebalo bi sve biti ok

imaš li dva hard diska ili je sve na jednom?

slažem se sa senid tok instalacije je mogao biti uzrok problema prvo win pa onda linux, kod mene to radi nema problema :slight_smile:

Ovdje imas nekoliko nacina da rijesis svoj problem.

Ubaci Live cd od ubuntua, kad se pokrene instaliraj http://www.webupd8.org/search/label/gru … results=10 , označi samo na kojem ti je disku ubuntu restart i to je to.

živio