Neki program za msn

Do sada samo koristio kopete za msn al posto ima slabu mashinu nekako mi uspori totalno.
Skino sam amsn i javi mi ovo:
root@darkstar:~# amsn
/usr/bin/env: wish: No such file or directory
root@darkstar:~#
Sta mi fali, znam da neki paketic treba:)
Da li postoji kakv jos program da je ono “lagan” da mi ne opterecuje mashinu bilo bi dobro da izgleda np ko xchat ma da u konzoli chatam :)samo da mi ide fino.

Instaliraj paket tk

LJUDI OVAJ LINUX NE VALJA NICEMU a evo i zasto kad nesto nastimate totalno zaboravite kako ste to nastimali jel narednih 100g radi perfektno tako isto i sa ovim amsn jos dok sam bio na mandrake koristio sam amsn, sredio sam ovo sa tk paketom ali nemogu nikako da se sjetim tls kako da instaliram, posto ovaj amsn zahtijeva taj paket a automaski nemoze da ga skine.

možel malo šale? :slight_smile:
nije problem u mašini ispred tebe - već u onome ko je iza nje… :slight_smile: ili kako se već kaže…

Ma normalno da je ovo bila šala, mislim stvarno kad nesto nastimas ja np totalno zaboravim kako sam to sredio.U međuvremenu sam sredio ovja tls za amsn i mogu reci da radi bolje tj ne opterecuje mi mashinu kao kopete, tako za one koji imaju slabije mashine preporucio bi amsn.

Zato mi koristimo start.linux.org.ba. :mrgreen:

Otvoris novu stranicu na Wiki-ju (klikneš ovdje za amsn) i napišeš uputstvo, koje može koristiti ne samo tebi, nego i drugima koji se prvi put susreću sa problemom.

ja sam sa Kopetom imao problem… sve konfigurisem normalno i kada hocu sign in, kaze da mi je password pogresan… tako na 3 maila… i nista uzmem aMSN koji fino radi.

Medjutim imam problem. Nemogu da saljem fileove. Na pocetku nije nikako mogao pocet slanje, ali sam onda u opcijama promijenio nesto i odtada je slanje pocelo, ali kada pocne u naredne 2-3 sec brzina uploada rapidno opadne i promaoc koji radi na WIN masini kaze da je time-out ili da je otkazano ili nestoo… Ako ko zna taj problem rijesiti

MayaTitan, što se tiče kopete problema, valjda znaš za ovaj thread