instalirao sam debian i kompalirao kernel 2.6.15 jer znam da tamo postoje drajveri za moju graficku, Ati Radeon X600 Mobility, medjutim X mi i dalje ne radi. Cak sta vise prilikom odredjivanja novih modula ni bash mi nije radio, make menuconfig nego sam sve morao rucno da kucam
citao sam neke how to za stimanje graficke ali nisam uspio.
Koji si driver instalirao? Za ATI kartice ima više driver-a. Ja imam ATI Radeon Mobility X700, instalirao sam ati-drivers (fglrx) i sve radi savršeno. Na debianu taj driver možeš instalirati sa
instalirao sam ati-drajvere koje sam skinuo sa njohovog web sajta. oko 20 Mgb su teski.
instalacija je prosla ok, medjutim kada pokusam da pokrenem startx desi se slijedece:
Using config file: “/etc/X11/XF86Config-4"
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o”: No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libspeedo.a:spencode.o": No symbols found
(EE) No Device detected.
Fatal server error:
no screen found.
prilikom instalacije podesio sam monitor na odgovarajucu rezoluciju i frekvenciju, identicno kako je bilo na RH.
pokusavao sam i atp-get install itd… ali bezuspjesno. Takodje sam i kompajlirao noviju verziju kernela 2.6.15 u kojoj imaju drajveri za moju graficku kartu radeon X600 mobility, ali cudo ipak ne radi. Sta je slijedeci korak, da se ovo popravi ?
Kako ti je grafička podešena u kernelu? Da li si komajlirao grafičku da koristi drivere koji dođu uz kernel ili si ih kompajlirao kao module? Pokušaj kompajlirati drivere za grafičku kao module, rekompajliraj kernel, ponovo instaliraj ati-drivers (jer ih bilo koje rekompajliranje kernela briše) i javi šta se dešava. U svakom slučaju provjeri i Horizontal i Vertical Frequency u XF86Configu.