Nema slike :(

Selami pozdrav.

instalirao sam debian i kompalirao kernel 2.6.15 jer znam da tamo postoje drajveri za moju graficku, Ati Radeon X600 Mobility, medjutim X mi i dalje ne radi. Cak sta vise prilikom odredjivanja novih modula ni bash mi nije radio, make menuconfig nego sam sve morao rucno da kucam :frowning:

citao sam neke how to za stimanje graficke ali nisam uspio.

u cemu je caka ?

Koji si driver instalirao? Za ATI kartice ima više driver-a. Ja imam ATI Radeon Mobility X700, instalirao sam ati-drivers (fglrx) i sve radi savršeno. Na debianu taj driver možeš instalirati sa

instalirao sam ati-drajvere koje sam skinuo sa njohovog web sajta. oko 20 Mgb su teski.
instalacija je prosla ok, medjutim kada pokusam da pokrenem startx desi se slijedece:

Using config file: “/etc/X11/XF86Config-4"
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o”: No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No symbols found
Skipping /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libspeedo.a:spencode.o": No symbols found

(EE) No Device detected.

Fatal server error:
no screen found.

prilikom instalacije podesio sam monitor na odgovarajucu rezoluciju i frekvenciju, identicno kako je bilo na RH.
pokusavao sam i atp-get install itd… ali bezuspjesno. Takodje sam i kompajlirao noviju verziju kernela 2.6.15 u kojoj imaju drajveri za moju graficku kartu radeon X600 mobility, ali cudo ipak ne radi. Sta je slijedeci korak, da se ovo popravi ? :frowning:

Kako ti je grafička podešena u kernelu? Da li si komajlirao grafičku da koristi drivere koji dođu uz kernel ili si ih kompajlirao kao module? Pokušaj kompajlirati drivere za grafičku kao module, rekompajliraj kernel, ponovo instaliraj ati-drivers (jer ih bilo koje rekompajliranje kernela briše) i javi šta se dešava. U svakom slučaju provjeri i Horizontal i Vertical Frequency u XF86Configu.