Nestao taskbar u Mandrivi 2009

Pozz

neznam kako mislio sam izbrisati minimizirani prozor desnim klikom, i išao sam remove this panel.
uglavnom nemam nikako sada taskbara ili panela, kako li se već zove.

znači sada izgleda ovako

kako vratiti da bude gdje je i bilo prije?

gledao sam po opcijama, al nisam se snašao.

Hvala

ima jedan radikalan način da se to vrati u prvobitno stanje, obrišeš sve .conf/hidden fajlove, i ponovo startaš DE. to je meni najjači način :smiley:

da… ili dodas novog usera i ulogujes se kao on :slight_smile: sve nanovo iskonfigurishesh … i tak :smiley:

Jel ovo KDE4? :smiley:
Ne znam za druge, ali ja ne odgovaram na pitanja u vezi KDE 4.

[quote=vedran]Jel ovo KDE4? :smiley:
Ne znam za druge, ali ja ne odgovaram na pitanja u vezi KDE 4.[/quote]
LOL
btw i ja sam na KDE 3.5.x, jednostavno ne prevaziđeno… :smiley:

ne volim ni ja vistu :smiley:

E jeste i vi neki. Pa šta fali KDE4? Dobro, osim onih par miliona stvari/bug-ova, poneki panel…, šta mu fali? Ha?

Prebaci se na konzolu: CTRL+ALT+F1 loguj se sa svojim korisničkim nalogom.
Probaj obrisati:
rm -rf $HOME/.kde
ako nije .kde mozda je .kde4 direktorij, neki jeste, ali pošto nisam koristio KDE 4 nisam siguran.
direktorij i restartaj racunar X windowse ctrl+alt+backspace.

Hvala

Ako se nekome slično bude dešavalo
Idi na Home ->View->Show Hidden Files.
Tu naći KDE kod mene 4 :stuck_out_tongue: direktorij, i izbrisati ga. Pročitao sam negdje da ga je dovoljno i preimenovati samo.
Restart PC i učitat će se defaul postavke desktopa.

trenutno sam cisto radi testiranja na KDE 4.1.2 (Mandriva 2009.0) iskreno, malo mi je debilizam sto su sa desktopom uradili (desktop je jebeni widget) ali nema veze, ne rusi se gotov nikako :D, ali jos sam u fazi testiranja :smiley:

Da, wiget…

Evo meni je sada odjednom čitav desktop pobjelio, nema ikona niti ičega, sve je nestalo,klikam po njemu ali ništa… al je zato panel tu :stuck_out_tongue:

Edit:

Ustvari vidi se dio desktopa, skroz gore, al je đaba…
ma bugovito užasno…

it’s not a bug, it’s a feature (rings a bell ? :wink: )

ma ukini sve .hidden fajlove obriši sve iz /tmp i /var/tmp ili jednostavno napravi novog usera ako (ne) znaš šta radiš :slight_smile:

[quote=sapphire]Prebaci se na konzolu: CTRL+ALT+F1 loguj se sa svojim korisničkim nalogom.
Probaj obrisati:
rm -rf $HOME/.kde
ako nije .kde mozda je .kde4 direktorij, neki jeste, ali pošto nisam koristio KDE 4 nisam siguran.
direktorij i restartaj racunar X windowse ctrl+alt+backspace.[/quote]
Time ćeš pobrisati sve mailove iz kmaila, sve bookmarke iz konquerora, sve slike skenirane sa kooka itd. da ne nabrajam.
Ukratko, vrlo loš savjet.

@Vedran
Pretpostavka je da je sistem svjež, kao i korisnik naravno.
Onaj kome je stalo do vlastitih podataka sigurno ne eksperimentiše s istim ili negdje drži backup istih :mrgreen:
I sve je tačno to što si napisao.
Lijep pozdrav!

Desni Klik na Desktop
Add Panel
Pojavice se panel u Gornjem djelu
Desni klik na panel Add Widgets ono sto je potrebno start menu, system tray, task manager itd…
Desni klik na panel Panel settings pojavi se kao dupli panel kliknes lijevim klikom na njega drzis i onda pomjeras panel gdje zelis gore dole lijevo desno.
Ne znam sta je tu filozofija osim mozda sto je kod mene Kde 4.1.2 i Ubuntu naravno :mrgreen: