Netbook blokira nakon spustanja poklopca ekrana

Na netbooku(Acer aspire one d150) imam instaliran Mint ovaj novi i primijetila sam da kada zatvorim poklopac ekrana i ostavim laptop da tako stoji izvjesno vrijeme i kada ponovo otvorim sve zablokira,ima slike ali jednostavno ne reaguje ni na jednu tipku i moram onda ugasiti netbook na dugme.
Sto se tice power postavki sve zivo je iskljuceno,dakle i ss,i gasenje racunara uglavnom sve ono kao da je na struji,max performance.
Ne znam tacno nakon koliko vremena se ovo desava,znam samo da ako ga ovako ostavim preko noci i sutra ujutru otvorim to se desi.
Nekad ostavim nesto da skida i ujutro blokada.Zna li neko do cega ovo moze biti?

Hmm, nesto sam citao o ovome nekad i mislim da je bilo rjesenje da se ukine compiz. Inace acer aspire one (tacnije Intel GMA500) na linuxu je katastrofa. Smece obicno anforčnatli :frowning:

Ja i zaboravila da sam pisala:-).
Nego evo sinoc ostavih i na windows-u da se skida nesto i naravno zatvorila lid,i evo maloprije podigla poklopac kad prvo normala vidjeh jdownloader i skontam da je samo pola skinuo a zatim ekran crn i samo blica onaj kursor i nista.Nema reakcije.Win7 u pitanju.Opet reset morala.Da nije neki hardware-ski problem?

Huh, meni nekad kad dignem poklopac nece da se ekran upali. moram onaj switch malo prosupat dok ne pocne reagirat. Na windowsu mi se to desava vise nego na linuxu, a na linuxu samo kad se ne ulogiram odmah pa mi se ekran ugasi. Tako da moze biti. Doduse ja sam svog rastavljao nekoliko puta pa moze biti da mi se kontakt malo rasklimao posto moram iskrciti plastiku gdje mi se switch nalazi. :stuck_out_tongue:

Pa ne znam, nije nikada prije, ali u zadnje vrijeme ne mogu nista ostaviti da se skida i zaklopiti ekran, nego samo moram ugasiti ekran i ne zatvarati…da mi je znati do cega je, ali mi sve smrdi na neki ekran fail problem.Jos nek crkne i to bi bilo to:-)

Da, moze biti da kad spustis ekran da se pogubi kontakt negdje sa grafickom pa se zblesira. Al samo nagadjam.