NetEasy D-Link DRP-16TX PCMCIA Network card i SuSE 8.0

Prilikom bootanja mi kaze

eth-pcmcia-0 [color=green]skiped[/color]

al dobro to i nije problem, trebalo bi da mreza radi na zahtjev.

Na komandu ifconfig mi izbacuje samo

lo

a na ifconfig -a jos i

sit0 Link encap:IPv6-inIPv4

Na komandu lsmod, neizbacjue mi da imam pcmcia. Pokuso sam instalirat paket za pcmcia pcmcia-cs-3.2.4 sa pcmcia-cs.sourceforge.net i tada mi na komandu lsmod izbaci da imam pcmcia, ali sa opisom [unused] i dok reboot-am racunar to nestane. U dokumentaciji pise da ovaj paket podrzaca moju karticu, ali ne i kako je konfigurisati.

Na komandu cardctl ident izbacuje

no pcmcia driver in /proc/devices

Na komandu rcpcmcia status

Checking for PCMCIA [color=green]unused[/color]

Na komandu rcpcmcia restart

Shutting down PCMCIA [color=green]done[/color]
Starting external PCMCIA [color=olive]unused[/color]

i u /var/log/message se zapise

Mar 10 09:36:59 elephant kernel: IPv6 over IPv4 tunneling driver
Mar 10 09:37:00 elephant sshd[472]: Server listening on :: port 22.
Mar 10 09:37:04 elephant /usr/sbin/cron[548]: (CRON) STARTUP (fork ok)
Mar 10 09:37:06 elephant smpppd[531]: smpppd version 0.73 started
Mar 10 09:37:09 elephant /etc/hotplug/net.agent[474]: No HW description found … exiting
Mar 10 09:41:25 elephant kdm[768]: pam_unix2: session started for user asim, service xdm
Mar 10 09:45:19 elephant su: (to root) asim on /dev/pts/1
Mar 10 09:45:19 elephant su: pam_unix2: session started for user root, service su
Mar 10 09:54:23 elephant su: (to root) asim on /dev/pts/2
Mar 10 09:54:23 elephant su: pam_unix2: session started for user root, service su
Mar 10 09:54:48 elephant rcpcmcia: Could not determine PCMCIA Bridge. Don’t know which module to load.
Mar 10 09:54:48 elephant rcpcmcia: Please set PCMCIA_PCIC in /etc/sysconfig/pcmcia.
Mar 10 09:54:48 elephant rcpcmcia: If you don’t use/have PCMCIA, call “insserv -r /etc/init.d/pcmcia”.

Zakljucak iz svega ovoga je da mi kartica neradi.

Sta i kako da radim?

P.S. Ako treba jos informacija samo recite :slight_smile:

Pogledaj ovdje:

http://home.kcore.de/~kiza/laptop/

pod Distribution specific things!

Hvala kk.
U trenucima dok sam pisao poruku na forumu u vezi ove teme, surfo sam netom i malo pretrazio ftp.suse.com. Uspio sam naci popravku pcmcia paketa orginalnog za verziju SuSE 8.0, tako da sad sve radi, hvala Uzvisenom Gospodaru koji nas stvori ni iz cega da koristimo znanje koje nam On podario i za to Mu trebamo biti zahvalni, jer nam samo On to znanje moze i oduzeti.

Nema na cemu, tu smo da se pomazemo.

U potpunosti se slazem.