Netgear usb wg111v2 radi na 7.04 :)

prije nekoliko mjeseci sam pokusavao pokrenuti "wireless usb stick"
od “netgear” kompanije sa dapper-om lts.

nije nikako islo, i bio sam kiseo pravo.
hajd’ kazem, mani se corava posla, dosta ti je modem.
evo sad “jasem po web preriji bez modema” ( radi usb stick- automatski prepoznato)

dobar je ovaj Feisty

Hehe, itekako dobar :slight_smile:

Jel’ prepoznao sve sam, ili si se morao zezati sa ndiswrapper-om?

Ja bas i nemam srece… Isitina, pokrenuo sam Ubuntu na “Virtual PC 2007”, pa mozda i to pravi probleme?
Ustvari, nije da bas ne prepozna: ako nisam utaknuo wg111v2, onda kod boot-a kaze da nije pronasao mrezu. Ako ima stick, onda nemam nikakvih poruka, ali i u jednom i drugom slucaju nemam mrezu (“No network available”).

E sada, kad krenem instalirati ndis, onda milion problema… te skini sa net-a jer nema na instalacionom CD-u (?!), pa ne mogu da instaliram gettext …

Moze li neko postirati cijelu proceduru sa instaliranjem NetGear wg111v2 na 7.04?

Vertex

[quote=Vertex]Jel’ prepoznao sve sam, ili si se morao zezati sa ndiswrapper-om?

Ja bas i nemam srece… Isitina, pokrenuo sam Ubuntu na “Virtual PC 2007”, pa mozda i to pravi probleme?
Ustvari, nije da bas ne prepozna: ako nisam utaknuo wg111v2, onda kod boot-a kaze da nije pronasao mrezu. Ako ima stick, onda nemam nikakvih poruka, ali i u jednom i drugom slucaju nemam mrezu (“No network available”).

E sada, kad krenem instalirati ndis, onda milion problema… te skini sa net-a jer nema na instalacionom CD-u (?!), pa ne mogu da instaliram gettext …

Moze li neko postirati cijelu proceduru sa instaliranjem NetGear wg111v2 na 7.04?

Vertex[/quote]
pokreni live ubuntu cd (ne moraš ga instalirati - a bilo bi dobro ako bi) i onda probaj iwconfig, iwlist ethX scan komande… pa ćeš znati jel ga prepoznaje ili ne, a zaboravi virtual pc, vmware… sem procesora, meni je sve ostala ono baš “virtuelno”, i grafika i mrežne karte i sound itd, recimo mrežna je broadcom a vamo je skonta kao “amd gigabit nešto” (što je i normalno kad se radi sa vmašinama, zavisi i od chipseta)

inače meni wireles kartu na virtuelnoj mašini prepoznaje kao običnu mrežnu (samo je bridge-uje ako je konektovana na neku mrežu i tako je koristim)… AFAIK

Thanks nidla,

Ma vidim i ja da Virtual PC zeza stvar…
Nije da ne radi Ubuntu, ali ima dosta problema. Steta, a bas mi je zgodno otvoriti Ubuntu sesiju unutar Windowsa.
Mozda probam sa vmware, kazu da je bolji od Virtual PC-a.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru, dobra ideja (mogao sam se i sam sjetiti). Ako Live Ubuntu prepozna karticu, onda cu znati na cemu sam.