Nezavisne Novine

Interesantnan članak u Nezavisnim Novinama:
http://www.nezavisne.com/revija/tekst2-050327.php

Da, veoma interesantno.

Nadam se da je ovo tačno, jer onda imamo dovoljno vremena…

“Vlasti BiH tvrde kako nisu dobile punudu “Linuxa”, pa je ne mogu ni razmatrati.
“Čuo sam za te priče, ali mi nemamo ništa konkretno”, kaže Zlatko Hurtić.”

Ovo samo nadovezuje ideju da sada kao udruženje treba da se nastupi još agresivnije na BH području sa Linuxom… (u smislu razvoja/promoviranja i što većeg rasturanja a sa njima i instalacijama Linuxa - tako da ga što više svijeta koristi - pa će valjda ići bolje da ga sažvakaju ako ga počnu koristiti eventualno i kod kuće)…

Još kad ne bi radili ‘ovo’, ‘non stop’, pa onda malo “duple navodnike”, pa malo apač, i taj “Linux”, kao da je osoba

jeli moguce sto da vlada ne shvata ovo sve ozbiljno jer nema neke konkretne firme koja ce im ponuditi konkretnu ponudu sa cijenama i operativnim sistemom? Ne bih zelio uvrijediti nikoga iz ULKa, ali ispada da oni nevladinu i neprofitnu organizaciju gledaju kao na eto samo nekog ko se “dere” i nista konkretno ne postize…

Pozdrav

Ice

E ovo upravo treba da se naglasi. Kad bi bar 10% poslanika imalo ovaku spiku to bi bilo to. Agresivnije, skroz agresivnije ovo treba. Neznam kakvi ste sa BHLD cdovima, za pocetak da se vladi preda nekih bar 500 cdova da se vidi kakvi ce komentari bit. Samo ko demo znaci kako bi to sve izgledalo, veliki plus sve je na bosnaskom :wink: ionako one sa foteljom boli glava uceci sta znaci (pa i do te mjere) cancel :stuck_out_tongue: Ma da se podrzi razvoj BHLD-a, adko ne onda razmislit o nekoj “afirmiranih” distribucija.

Ako to krene, a ja nevidim velik razlog sto ne bi, moze se i napravit neki fond za prikupljane $$$ za pritanje cd-ova, razvoj BHLDa i udrzenja uopste.

Neznam ljudi, ja sam pravo politicki nastrojen :D/ [/i]

Apac, jel. Kao da mi promovisemo indijance. Pardon, indijanca.