Nije baš novo ali je "+" za linux

http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/internet/linux-u-poslovnom-okruzenju

ovo je plus za josipovicev stozer ne obrnuto :stuck_out_tongue:

U neku ruku i plus za linux, jer je dobio podrsku politickih struktura drzave. Sa druge strane, nasa drzava smatra plusom ugovor koji potpisuje sa Miscrosoftom, koji je potpisao tadasnji ministar prometa i komunikacija, ortoped Bozo Ljubic…

Baš tako. Kako neće biti plus za linux, dok se koristi, plus je. Pogotovo u politici, gdje se sve nešto preklapa sa parama. Kod njih bar nije bilo muljanja sa licencama jer ih nema. Osim javne licence, ali ne mislim na to.

eh kad bi nasi malo skontali da netreba licence placati , ali ko ce nasim u glavu utuviti da ima alternativa za izbor !

Upravo tako. Stvarno ne kontam zasto placaju drzavni organi milione dolara za windows-e ako mogu besplatno ugraditi linux?? Ja mislim da treba ustati narod i motkama im reci sta treba raditi jer u ostalom pare kojim oni raspolazu nisu oni kopanjem zaradili nego su nase, od nas su uzeli porezima i nametima. Em je kriza em oni daju novce za nesto sto ima besplatno.

Upravo tako. Stvarno ne kontam zasto placaju drzavni organi milione dolara za windows-e ako mogu besplatno ugraditi linux?? Ja mislim da treba ustati narod i motkama im reci sta treba raditi jer u ostalom pare kojim oni raspolazu nisu oni kopanjem zaradili nego su nase, od nas su uzeli porezima i nametima. Em je kriza em oni daju novce za nesto sto ima besplatno.[/quote]
samo kad bi ti jos mogo ove nase pokrenut da uzmu motku pa nesto urade bilo bi super

ma da , nece ni olovku da uzme a kamo li nesto da skonta ! :slight_smile: