Za sada ćeš morati koristiti Firefox ili Mozillu za Gmail, dok je podrška za Gmail sređena u najnovijoj verziji Konquerora (3.2.3). Ne znam postoji li update za Mdk 10.1, probaj pogledati na njihovoj stranici. Takođe nedavno je pokrenut “backports” projekat za Mdk ni to ne bi bilo loše istražiti.
Sad ću ja ko naši političari :
"Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svima koji su mi nesebično pomogli da uspijem u instalaciji Mandraka, da ga dovedem do stanja 100 % funkcioniranja."
Vidi http://web.telia.com/~u19308918/.Ljudi , pa sve funka ( mašala i hvala Bogu ).
Sad bih da se otarasim Windowsa, instaliram Linux Mandru iz početka, jups, pojma neznam hočul sve ovo uspjet imat, al nema veze , imam DOKAZ da je bilo sve !!!
Vedrane, skroz sam zaboravio, do mene, Firefox i koristim u Windowsu kada hoču na banku, i na Gmail, ono što me pitah za prijevod, ja imam vremena na pretek, ko kad radim samo dva dana u hevti, imam i volje, ali moram priznati da sam potanak sa engleskim, ako je sa švedskog , tu sam, ako je postavit kakvu distro na komp pa da raja kupi preko FTP_a ili Gnutelle, tu sam, ako je častiti pečenjem i pivom, tu sam ( ja, znam, obečah ovo isto prošle godine, ali zbog razno raznih obaveza, ne dođoh do Bosne, ako Bogda, ove godine u avgustu )…
U svakom slučaju, zbilja : HVALA SVIMA NA POMOČI
/svako dobro
Kavaz cestitam
pitanje jedno da li ti imas kakvu DVB karticu ili TV tuner?
pokusavam danima nastimat DVB karticu ali mi ne ide najbolje a tv tuner radi bez problema.
Hvala na čestitkama,
nemam moj jarane nikakvu karticu na ovom šrotu od kompa, ovo ti je AcerTravelMate 333, sa 196 mb rama, sa nakom karticom video kojoj je i sam proizvođač zaboravio datum proizvodnje.
AL MANDRA FUNKA KO ZMAJ !
/http://web.telia.com/~u19308918/
/slušam trenutno Nightwish, mogu preporučit
/svako dobro Linuxaši naši !!
Moj problem sa početka ove teme , sa startanjem kompjutera ( molio bih onoga koji želi da mi pomogne a bio bih zahvalan, da pročita samo prvi upis )… Mislim da sam pronašao razlog ali ga ne znam riješiti !? Kada imam priključene externe module : CD čitać , miš, usb za mp3 kompjuter starta sasvim normalno, odnosno uloguje se u Mandraka bez ikakvih problema. Kada isključim sve te dodatne stvari i uključim komp, pojavi mi se Lilo loader, izaberem Windows, sve je OK, ako izaberem Linux , pa onda pritisnem ESC tipku, da vidim šta se dešava, kod stavke : provjeravam novi hardware , stane a onda se pojavi plavi ekran sa porukom"please wait, installing packages … please insert the medium named ? instalation CD1 on the device (/dev/hdc), press Enter when ready, ?" koju sam opisao u prvom upisu ove teme. Nije mi jasno ???Kako da ubacim CD ako hoču imat komp bez CD_a, ??? Trebalo bi isključit provjeru ali kako ???
/hvala na pomoči
Vala častit ću sebe sa porcijom graha i hladnom pivčugom, sam riješio problemčić : pokrenuo u konfiguraciji Mandrake Kontrolni Centar , poslije opciju Servisi , isključio HardDrake ( šta ima ON da mi kontrolira imam li ja novu waru ??) , restart i RADI … dokle će vidjet ćemo.
Ne , stranu na šalu , imal igdje neko pravilo koji to servisi trebaju da se pokrenu u autostartu…
/svako dobro i ŽIVJELI !!!