No root file system blabla

Ovako pokušavao sam da instaliram preko wubija 10.10 i 11.04, ali nijedan neće.

Restartujem PC, stisnem da pokrene Ubuntu, na početku instalacije odma izbaci:

Ovako mi izgledaju particije na windowsu, na D želim sa Wubi instalirat

What can I do to fix that ? I hate when I muss be on XP :frowning:

okani se wubi-ja! :smiley:

Ja neb da kuham al mislim da ne kontas kako wubi radi. Elem, ovo sto skenda kaze: grow a pair i instaliraj dual boot.

Meni ove particije ne izgledaju kako treba. Sta su ove dvije unallocated i zasto su tolike: 10 MB i 1 GB. De ti backup-uj na neki externi disk podatke ukini sve particije i napravi to kako treba. Ako imas windows i uz njega D particiju onda bi ona slika trebala da sadrzi samo 3 particije. Primarnu za win © i jednu logicku unutar extended particije za D (to je 3 ukupno). Ili jednostavno dvije primarne particije C i D. Probaj wubi poslije toga.

mislim da se wubi instalira direktno iz windowsa, nema potrebe za restart

a kako misliš da se instalira sve u 30 sekundi?

a kako misliš da se instalira sve u 30 sekundi?[/quote]
mozda te nisam dobro razumio…kontam da si rekao da restartujes komp pa onda hoces da instaliras wubi, ja kada sam probavao wubi, instalirato sam ga iz xp-a. do mene

Ono sto godinama ponavljamo: Ne instaliraj kroz wubi. I particije su ti u neredu IMHO, osim ako nisi nesto namjeravao sa tim. Prvo uradi uninstall tog wubija, pa onda pokosi sve to sto ti je unallocated i stavi pod jednu particiju, imat ces taman fino da ti ubuntu native instalacija stane na njega.

hajd možeš li skinut Team Viewer da mi sve to ti podesiš oko particija, ako imaš nešta za instant chat pošalji mi na pm.

A hosh i masazu stopala uz to?

Odgovarala bi za leđa…

hajd možeš li skinut Team Viewer da mi sve to ti podesiš oko particija, ako imaš nešta za instant chat pošalji mi na pm.[/quote]
prfff, Wizz ode spavati jer ima posao sutra ujutro. yawn

citaj tri posta iznad ovog citiranog :slight_smile: