Ja sam na windowsu uspio da spojim nokiju n70 sa comp. preko bluetooch i usb kabla na linux to neide bas jednostavno, i pitam se jeli moguce to uraditi.
Moj cilj je da iskoristim telefon kao web cameru ako je to moguce…
Pa ja imam dosta slabiju Njokiu koju koristim na isti način, znači prebacujem preko BT slike na svoj Mandriva Linux (mrsko mi bilo kupovati kabl). U biti, ako KDE koristiš, trebalo bi da imaš u systray ikonicu sa slovom K u nekom sivkastom ovalu - ako nemaš ručno ga pokreni tako što pritisneš Alt+F2 i otkucaš kbluetoothd.
Znači nakon što aktiviraš BT na telefonu, dvoklikni na tu ikonu i trebalo bi da dobiješ Konqueror prozor u kojem je naveden i tvoj telefon. Tu klikneš na ikonu OBEX File Transfer i to je to Samo još da napomenem da instaliraš sve updates jer je u default Mandriva 2007 distribuciji bio neki bug sa Bluetooth podrškom.
Edit: izvinjavam se, nisam vidio da želiš web kameru… ne znam da postoji način za to
Kazu da je moguce podesit i usb kabal da ti radi sa ndiswrapper-om. Iskoristis driver iz PC-Suite. Poslije uzmeš neki sync program i to je to. A to za web kameru, malo teze. Ne kazem da nije moguće. Progooglaj.
Za windows nema problema, sto se tice pretvaranja telefona kao web kamere.Ova stranica ima softver za to , i nema problema-radi bez problema.Interesuje me dali je to moguce na linux izvesti.Ja ti nisam neki exspert za linux , tako da nemam pojma kako stvari stoje kod linux.