Nokia n70

OVAKO STVARI STOJE…

Ja sam na windowsu uspio da spojim nokiju n70 sa comp. preko bluetooch i usb kabla na linux to neide bas jednostavno, i pitam se jeli moguce to uraditi.
Moj cilj je da iskoristim telefon kao web cameru ako je to moguce…

Ja sam ti Titin pionir u ovome :slight_smile:

vozdrex…

Mandriva power pack 2007
amd64,…

Pa ja imam dosta slabiju Njokiu koju koristim na isti način, znači prebacujem preko BT slike na svoj Mandriva Linux (mrsko mi bilo kupovati kabl). U biti, ako KDE koristiš, trebalo bi da imaš u systray ikonicu sa slovom K u nekom sivkastom ovalu - ako nemaš ručno ga pokreni tako što pritisneš Alt+F2 i otkucaš kbluetoothd.

Znači nakon što aktiviraš BT na telefonu, dvoklikni na tu ikonu i trebalo bi da dobiješ Konqueror prozor u kojem je naveden i tvoj telefon. Tu klikneš na ikonu OBEX File Transfer i to je to :slight_smile: Samo još da napomenem da instaliraš sve updates jer je u default Mandriva 2007 distribuciji bio neki bug sa Bluetooth podrškom.

Edit: izvinjavam se, nisam vidio da želiš web kameru… ne znam da postoji način za to

Kazu da je moguce podesit i usb kabal da ti radi sa ndiswrapper-om. Iskoristis driver iz PC-Suite. Poslije uzmeš neki sync program i to je to. A to za web kameru, malo teze. Ne kazem da nije moguće. Progooglaj.

Za windows nema problema, sto se tice pretvaranja telefona kao web kamere.Ova stranica ima softver za to , i nema problema-radi bez problema.Interesuje me dali je to moguce na linux izvesti.Ja ti nisam neki exspert za linux , tako da nemam pojma kako stvari stoje kod linux.

ova stranica je za softver> http://www.warelex.com/products/webcam/

Eh, skonto sam kako sta, stavio sam to u ToDo listu, pa cu bas postat na forumu ako uspijem sta.