Hteo bih da vam postavim par pitanja, hteo bih da kupim lap top manjih dimenzija, prvenstveno za surfanje na netu, gledao sam na netu i macbook, ali hteo bih vas da pitam za savjet, da mi preporucite nesto. Hvala
Samo za surfanje je macbook overkill, ako ti bas nije stalo do dizajna… Mali, jeftini notebook je odlican za takve stvari.
hvala, na savjetu…da li ima neki model da mi preporucis?
da li je ovo vredno tih para
2.26GHz : 250GB
2.26GHz Intel Core 2 Duo
2GB DDR3 memory
250GB hard drive1
8x double-layer SuperDrive
NVIDIA GeForce 9400M graphics
Built-in 7-hour battery2
Polycarbonate unibody enclosure
900$
ACER Extensa 5235-901G16N 299€
ili
eeepc 11 inca za 300€
[quote=dacha]hvala, na savjetu…da li ima neki model da mi preporucis?
da li je ovo vredno tih para
2.26GHz : 250GB
2.26GHz Intel Core 2 Duo
2GB DDR3 memory
250GB hard drive1
8x double-layer SuperDrive
NVIDIA GeForce 9400M graphics
Built-in 7-hour battery2
Polycarbonate unibody enclosure
900$[/quote]
$900 je previse za netbook. za $350 mozes naci kakav hoces (troskovi carine nisu uracunati; govorim o cijenama u americi)
ja sam sebi kupio ASUS T91 Touch Screen za $500 - sve super osim sto kucanje poslije sat vremena postaje nocna mora
ovaj http://www.amazon.com/ASUS-1005HA-PU1X-BK-10-1-Inch-Black-Netbook/dp/B002DYIXMI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1265059318&sr=8-1 sam kupio rodjaku prije par mjeseci i on je prezadovoljan.
Moslim da ASUS Eee PC jos je najbolja solucija. Mada se meni najvise svidjaju Lenovo laptopi.
[quote=die7]ACER Extensa 5235-901G16N 299€
ili
eeepc 11 inca za 300€[/quote]
slazem se sa velicinom ekrana. 11 incha je optimum, dovoljno velik da mozes raditi na njemu bez problema a dovoljno malen da se lako moze nosati okolo bez problema.
Vala ne znam sta bih vam rekao, imao sam prilike vidjeti te igracke od toshibe do acera i nema teorije da bih to uzeo. Bez screena od 17incha ne bih nista ni kupovao… ali svako gleda prema svojim potrebama
lenovo su super, samo imam jednu primjedbu. primjetio sam da se ljudi zale na jedan visoko frekvencijski zvuk koji se povremeno javlja kao kad se pali crt tv. imam isti slucaj i nije mi jasno da li ga proizvodi cooler ili procesor. ugl ako nadjes lenovo bez sistema ili sa linuxom na njemu mislim da mozes proci 150-200KM jeftinije cak. ja sam nabavio svoj za oko 700KM sa xp sistemom na njemu. http://www.amazon.com/Lenovo-IdeaPad-S10e-4187-Widescreen/dp/B001VMKH18/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1265062657&sr=1-2
Evo jedan interesantan post o Asusovom eeeeeeeeeeeeeeePC pa mozda nadjes ono sto te interesuje
http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/asus-eeepc-with-slackware-782015/
Ja sam stvarno odusevljen sa tim macbook-om inace i prijatelj ga ima u USA kaze da je vrh, meni se na prvi pogled svideo, tako da sam ga vec narucio a on ce mi ga doneti iz USA. Hvala vam na savetima, ma da mislim da je apple vrh.
vrh cega?
nadam se da si bio svjestan kada si narucivao da kod apple-a SVE, apsolutno SVE moras kupiti. a kosta popriiicno. dodatni software, hardware, membership, backup, iThis, iThat…
posto si rekao da ti treba smo za surfanje po netu i sl. onda kupovina macbok-a je isto k’o da si kupio super bicikl sa 20 brzina, titanium kostur, specijalne gume i sl. - da bi se vozao na njemu oko kuce…
Ja bih “vrh” definisao kao toshibin laptop sa slackwareom
Afan ti dobro rece sto se tice placanja softwarea i slicno…
[quote=afan]vrh cega?
nadam se da si bio svjestan kada si narucivao da kod apple-a SVE, apsolutno SVE moras kupiti. a kosta popriiicno. dodatni software, hardware, membership, backup, iThis, iThat…
posto si rekao da ti treba smo za surfanje po netu i sl. onda kupovina macbok-a je isto k’o da si kupio super bicikl sa 20 brzina, titanium kostur, specijalne gume i sl. - da bi se vozao na njemu oko kuce… :)[/quote]
i onda nemas za rezervnih guma
slusaj raju ovdje. ako te neko ne financira sa strane mac se ne isplati vjeruj mi
ja kupio prije dva-tri mjeseca stari ibook, da vidim o cemu se to radi. rasturila se tastatura - kupi novu; predlozise (ispravno) da napravim downgrade sa leoparda na tiger-a - kui tiger-a; iLife nije dos’o - kupi iLife…
sad kad saberem mog’o sam kupiti nov za sve te pare.
a da sam sve to radio sa ubuntu-om kostalo bi me… cek da sracunam… 5 pisem, 2 pamtim, 4 zakidam… $0!!!