Nova distribucija linspire !novo!

ovde dobro izgleda
http://images.linspire.com/linspire5.0intro4-8-6.swf

LOL 2.6.10 kernel, KDE 3.3… Ovo je staro pravo… Ili oni rade nesto sto meni nije poznato :smiley:

Brisi topic.

Osim što je zastarjela vijest, nije ispravno formatirana, a i naslov je netačan i previše bombastičan sa svim uskličnicima i novo-stima. Dakle prebacujem na opštu diskusiju.

Ma rm -rf :slight_smile:

Malo pojašnjenje za one koji žele postaviti novost:

Naslovi sa sekcije novosti prikazuje se na našoj front stranici (www.linux.org.ba). Jedno vrijeme je čak bilo razmišljanja da na Novosti nove teme mogu postavljati samo moderatori (što sam ja svojevremeno preferirao, ali mislim da je i ovako dobro.) Iz tih razloga malo pripazite kad postavljate nove teme na Novosti, moderacija je nešto stroža nego inače, naslov mora biti kratak i smislen, tekst novosti također. Navedite izvor novosti (link), prevedite par rečenica (ili još bolje, napišite svoj komentar) i neće biti problema :slight_smile:

Evo i originalnih uputa:
Pravilnik grupe Novosti

Adise, dade ti meni jednu sad ideju, da se ne bi ponavljale ovakve stvari.

  1. Da se stvori nova grupa, u kojoj bi par odredjenih clanova koji bi imali permissionse da postaju u Novostima
    ili
  2. Neznam da li je punBB sposoban za to, al da se stavi da clanovi ispod 20 psotova nisu u stanju da postaju u Novostima, ovo mi je nekako bolja solucija …

ili smo 100% otvoreni, ili nismo.

Imho, i sada je OK, ako bude kakva loša novost neko od admina to brzo edituje/premjesti. Samo ne želimo ljudima izgledati kao nekakva policija :smiley:

Sadašnji sistem je ok jer vijesti ne idu na naslovnu dok se ne “odobre” tj. dok neko od administratora ne regeneriše spisak vijesti.

Cough… STICKY… ehm… :smiley: