Nova kazna Microsoftu od strane EU: 2 milijarde KM

Danas je Neelie Kroes, EU komesar za konkurenciju, objelodanila odluku da Microsoft treba platiti kaznu od gotovo 2 milijarde KM.

http://news.yahoo.com/s/ap/20080227/ap_on_bi_ge/eu_microsoft

wow, ovo je vijest za front stranice. Muštuluk!

P.S.
Ja bih radije da Microsoft poštuje pravila igre, nego da plaćaju kazne. Valjda će se pokajati :smiley:

Da podsjetimo, sve što su trebali uraditi (a nisu) je da objave dokumentaciju za njihove modifikovane protokole kao što su SMB/CIFS i Kerberos što bi omogućilo open-source serverima da uspješnije simuliraju Windows servere.

Komisija je rekla da ce ih nastaviti pratiti …

Ma platice oni ovo i nastaviti po starom :slight_smile:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7834792.stm

There is GOOD! :smiley:

[quote=DadoV]Danas je Neelie Kroes, EU komesar za konkurenciju, objelodanila odluku da Microsoft treba platiti kaznu od gotovo 2 milijarde KM.

http://news.yahoo.com/s/ap/20080227/ap_on_bi_ge/eu_microsoft[/quote]
volio bih samo znati gdje zavrsi ova lova stvarno, …mozda opet na racunu biliboya…ili

Microsoft je pravo u problemima, ako ih ne izvuce taj Pendjer 7 ne znam sta oce.

Bas gledam na vijestima otpustili 5000, a i kad smo kod tog jedinog spasa Pendjer 7, EU ce navodno trazit verziju bez IE (isto ko i XP N), samo ne znam bas kolko je moguce uopste da izadje bez IE, media player je jedno, al IE su oni tolko zabili u samu jezgru da je to cudo jedno … al et, bumo vidili

[quote=AbsintheSyringe]Microsoft je pravo u problemima, ako ih ne izvuce taj Pendjer 7 ne znam sta oce.

Bas gledam na vijestima otpustili 5000, a i kad smo kod tog jedinog spasa Pendjer 7, EU ce navodno trazit verziju bez IE (isto ko i XP N), samo ne znam bas kolko je moguce uopste da izadje bez IE, media player je jedno, al IE su oni tolko zabili u samu jezgru da je to cudo jedno … al et, bumo vidili[/quote]
Nevolim da sam partibrejker, ali sada svi imaju probleme i otpustaju zaposlene. Ericsson 5000 zaposlenih, Philips 6000, IBM takoder, Sony pravi ogromne gubitke i otpusta tisuce zaposlenih… MS jos dobro stoji.