Svi kursevi održavaju se u laboratorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, koji se nalazi u Kampusu Univerziteta (bivša Kasarna Maršal Tito). Postavio bih link na mapu ali je ista misteriozno nestala.
Cijene su kao i ranije:
LIN101 - 100 KM
LIN201 - 300 KM (za studente ETFa - 200 KM)
PHP101 - 500 KM (za studente ETFa - 300 KM)
U subotu 29. 09. u 12:00 biće održan dogovor oko termina kurseva i upoznavanje sa (novim) instruktorima.
Molimo da prije tog termina izvršite uplatu:
žiro račun: 1610000003210032
sa naznakom “Za Cisco akademiju - Linux”,
Primalac doznake: “Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, 71000
Sarajevo”.
@Gelsomino: LAMP ima 72 casa po 45 minuta (prakticno dvaput sedmicno po cetiri casa iliti 3h sa jednom ili tri pauze ovisno o raspolozenju). Moguce je prikljucit se jer jos nisu pocela predavanja. Samo se javi vedranu ili popuni ovu prijavu
Adioe3, zahvaljujem za informaciju. Mislio sam da je to kurs koji ide svakog mjeseca ili svaka dva mjeseca, kao sto su jezicki kursevi. ovdje je slucaj znaci da se ljudi prijavljuju pa kada se prijavi odredjeni minimum tada pocinje nastava (sto je i logicno jer ipak nije isti interes za jezike i za ovako ipak tezak strucni kurs). da budem iskren ne mogu se sada prijavit, jer mi taj sistem ne odgovara, ne bi znao kada kurs pocinje a priroda posla mi je takva da moram sedam dana unaprijed znat obaveze tako da ni sam ne znam sta me ceka za 20 dana itd. Medjutim medju mojom rajom ima dosta ljudi koji bi voljeli da nauce php, steta sto nema neke agresivnije marketinske kampanje tipa ove nove firme “algoritam” ili “cced” itd. Jos jedno pitanje? Koji je minimum ljudi koji je potreban da se krene s kursom i koliko ima do sada prijavljenih?
@Gelsomino: Momentalno cekamo da se jos jedno prijavi za LAMP, za LIN101/201 moras pitati Aldina. Sa LAMPom se pocinje za dvije sedmice, tj. 29. ovog mjeseca (to je sigurno, jer je dogovoreno da se pocne sa vec prijavljenim kandidatima iako nije minimum ispunjen). Vec su spremne neke skripte a uskoro ce i program kao i neki “courseware” biti online.
Sto se tice nekog definitivnog timelinea, do kraja sljedece sedmice ce biti postavljen stranica sa kalendarom sa tacnim vremenima odrzavanja kursa, materijalima koji ce se obradjivati (prakticno program kursa), literaturom i skriptama.
E samo da pitam, pošto je pretpostavljam već počeo kurs, da li ćete stavljat materijale na stranicu ili linkove na materijale, pošto me interesuje po čemu predajete…(nadam se da su i materijali open source).