Novac uplaćen! Bližimo se finalnoj verziji BHLD 2.0

Danas sam saznao da je sa sedam mjeseci zakašnjenja Federalno ministarstvo obrazovanja isplatilo iznos od 5000 KM za projekat BHLD. To znači da u roku od mjesec dana trebam finalizirati BHLD, a i dogovorio sam se s Milićem da ide i na Info DVD za ljetni dvobroj.

U međuvremenu sam sastavio uputstvo za upotrebu od 150 strana i ostalo je još samo malo da ga finaliziram. Organizovaćemo jedan prevodilački maraton za korekciju prijevoda OpenOffice i odštampaćemo BHLD CD sa uputstvom u 300 primjeraka, podijeliti ga, te organizovati promociju novog BHLD.

U odnosu na prethodnu BHLD 2.0 RC1 verziju, treba biti uglavnom nekih korekcija u prijevodima, dodati pakete povray, traceroute, iptables, kmyfirewall, kbackup, msttfonts, izbaciti exaile i s njim vezane pakete, omogućiti instalaciju na USB stik.

Samir

Odlicno :slight_smile: Kad ce poceti ti maratoni? Jel’ mozemo jos kako pomoci u finaliziranju?

Dva dana bez odgovora na ovu temu? Tu nesto nesto ne stima… :slight_smile:

Čovjek reče da mora zgotoviti u roku od mjesec dana, vjervatno se ljudi bacili na posao pa nemaju vremena da zavire ovdje :wink: